26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Beril Hoca'ya veda

Star Gazetesi Yazarı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Başkan Erdoğan’ın da katıldığı Galatasaray Üniversitesi’ndeki törenin ardından dualarla Fatih Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı.

16 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Beril Hoca'ya veda

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Star Gazetesi Yazarı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için Galatasaray Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Törene, Başkan Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Kaybettikleri her ilim insanının dünyada yeri doldurulamaz bir boşluk bıraktığını anlatan Erdoğan, “Son yıllarda Halil İnalcık, Fuat Sezgin, Kemal Karpat gibi her biri kendi alanında gerçekten çok çok önemli isimleri ardı ardına dar-ül bekaya uğurladık.” diye konuştu. 

MİLLİ BAKIŞ AÇISIYLA UFKUMUZU AÇTI 

Başkan Erdoğan, Beril Dedeoğlu’nun uzun zamandır birlikte çalıştığı bir mesai arkadaşı olduğunu vurguladı. Dedeoğlu’nun görev yaptığı her yerde birikimi, üretkenliği, çalışkanlığı, nezaketi ve hanımefendiliği ile sevilen, saygı duyulan bir isim olduğunu dile getiren Erdoğan “Uluslararası ilişkiler alanında yerli ve milli bakış açısıyla yaptığı değerlendirmeler her zaman ufkumuzu açmış, önümüzü aydınlatmıştır” dedi. Erdoğan, bağrından çıktığı topluma hizmet etme heyecanı ve çabasına bizzat şahit olduğu Beril Dedeoğlu’nu genç denebilecek bir yaşta kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu dile getirdi.

BİRLİKTE DAHA ÇOK PLANIMIZ VARDI

Erdoğan şöyle devam etti: “Bizim Beril Hocamızla birlikte yapmayı planladığımız daha çok çalışma vardı. Gerçekten Türkiye, özellikle uluslararası ilişkilerle güvenlik politikaları ile ilgili hususlarda her türlü katkıya ihtiyacımız olan kritik bir dönemden geçiyor. Eminim kendisinin de zihninde planı hazır olan daha çok projesi bulunuyordu.”  Galatasaray Üniversitesi’ndeki törenin ardından Beril Dedeoğlu’nun cenazesi, Fatih Camisi’ne getirildi. Burada Dedeoğlu’nun eşi Basri Dedeoğlu, kızı İlayda, oğlu Efe ile birlikte Kayınvalidesi Neriman Dedeoğlu ve kardeşi Ali Gümüş taziyeleri kabul etti. Dedeoğlu’nun naaşı, daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Başkan Erdoğan, Dedeoğlu’nun ailesine başsağlığı diledi. 

Dedeoğlu için Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR BEYİNDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Değerli bir insandı. Hem akademik hayatı hem de Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiği hizmetlerden dolayı. Hem arkadaşımızı hem değerli bir insanı kaybettik. Milletimizin ve ailesinin başı sağ olsun. 

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş: Değerli bir akademisyendi. Son derece iyi bir insan, iyi bir hanımefendi, iyi bir akademisyen. Türkiye’nin ve dünyanın meselelerini bilen, yakinen takip eden değerli bir dostumuz, arkadaşımız. Türkiye için de önemli bir beyindi.  

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak: Uluslararası ilişkiler alanında, ülkemizin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından Beril hocamız, genç yaşta beklenmedik şekilde aramızdan ayrıldı. Ailesine baş sağlığı diliyorum. 

Prof. Dr. Füsun Türkmen: Az bilinen çok fazla insani yönü bulunuyor. Zor durumdaki herkesin sorununu çözmeye uğraşır. Kendisini sadece akademik yeteneğiyle değil, hepimize ders olurcasına elinden hiçbir zaman bırakmadığı mizah duygusu ve kahkahasıyla hatırlayacağız. Kısacık ömründe çevrene ışık saçtın. Bizim için o ışık hiç sönmeyecek. 

Beril Dedeoğlu’nun kardeşi Ali Gümüş: 12 yaşında ablamı buraya bırakırken babam ‘Ablan Galatasaray’a gidiyor’ dediği zaman futbolcu olacak zannetmiştim. Onu bu şekilde buradan çıkaracağımız hiç aklıma gelmezdi. Ablamın sizlerin bilmediği, örneğin bakanlığını öğrendiği günkü kıyafeti şortu, altında terlikleriyle ‘Aa ben bakan oldum galiba’ deyişini hala hatırlıyorum. O benim ablamdı, annemdi, babamdı, arkadaşımdı.