29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Beyaz Saray’a komşu Türk üniversitesi

Bahçeşehir, ABD’deki ilk Türk üniversitesini açıyor. Törene Başbakan Erdoğan’ı da davet eden Enver Yücel: 2004’te Erdoğan dil okulu açarken ‘Umarım üniversite olur’ demişti. Hayalimiz gerçek oldu.

Erdinç Akkoyunlu9 Mayıs 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Beyaz Saray’a komşu Türk üniversitesi

Yurtdışı kampüsleriyle Türk eğitim sistemini dünyaya tanıtan Bahçeşehir Üniversitesi, 17 Mayıs’ta ABD’deki ilk Türk üniversitesini açıyor. Öğrencilerinin dünya vatandaşı olmalarını hedeflediklerini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel , “Sloganımız ‘Kampüsümüz dünya’. Berlin, Hong Kong, Boston, Toronto, Silikon Vadisi, Roma ve Bakü’de kampüs açtık.  Bahçeşehir Üniversitesi sadece Beşiktaş Yerleşkesi değil, dünya olacak” dedi.

Açılış 17 Mayıs’ta yapılacak

Washington kampüsünün hikayesini anlatan Enver Yücel, ABD’deki Türk üniversitesi olarak ABD’lilere ve çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilere Türkçe öğreteceklerini belirterek, şöyle konuştu: “9 yıl önce Başbakan Erdoğan, Washington D.C.’deki Harriet Fullbright dil okulunun açılışını yaptığında ‘Umarım bir gün üniversite olur’ dedi. Bu temenniyle çalıştık ve ABD’nin ilk Türk üniversitesini binayı satın alarak kurduk. Açılış 17 Mayıs’ta. Başbakan Erdoğan da umarım yanımızda bulunarak, hayalini nasıl gerçeğe dönüştürdüğümüz görür. Beyaz Saray’ın yanı başında bir kampüs oluştu. Öğrencilerimiz yabancı dil öğretimini dilerse burada yapacak. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü öğrencilerimiz bir yılını mutlaka burada geçirsin, ABD siyasetini anlasın istiyoruz.”

Türkçe öğreteceğiz

Uluslararası hukuk anlamında ABD barosu ile işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Yücel “Hukuk öğrencilerimizdestek alacaklar. Dünyadan da öğrenciler çağıracağız. Türkçe öğreteceğiz. Türkiye’nin cazibesini gören politik dünya öğrencilerin Türkçe öğrenmesini istiyor. Ekim’den itibaren ABD’lilere Türkçe öğreteceğiz” diye konuştu. Öte yandan Türkiye’de Doğu ve Güneydoğu’da eğitim yatırımları yaptıklarını anlatan Yücel, “Diyarbakır’da yüksek lisans başlatmak için enstitü girişimimiz var. YÖK izin verirse açacağız” dedi.

Başbakan 9 yıl önce dil okulu açmıştı

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakan Ali Babacan ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel 9 yıl önce Washington D.C’de bulunan Harriet Fullbright Dil Okulu’nun açılışı için ABD’ye gitmişti.

Dershaneler gidiyor sınav garantili kolejler geliyor

Tüm Özel Eğitim Kurumları Derneği’nin de (TÖDER) Başkanı olan Enver Yücel, dershanelerin kapatılması formülüne karşılık ‘dershane kolej’ formülünün hayata geçeceğini belirterek şöyle konuştu: “Çözümü buldum ve yaptım. Türkiye’nin dershane konusu bana göre, attığımız adımla bir noktada çözülüyor. Dershane ile okulu bir araya getirdim. Bir ay önce yeni bir lise açtım. Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi. Bu lisede hem lise diploması verilecek hem de üniversiteye giriş kesinleşecek. Cumartesi de eğitim olacak. O lisede okuyanlar, dershane gitmeyecek. Başbakanımızın söylediği şu idi, ‘Okul varken dershaneye bu kadar ihtiyaç neden olsun.’ Yoksa hukuki olarak dershaneyi kapatın diye bir şey yok. Biz iki tane bu okuldan açtık. Binlerce böyle lise açılabilir, dershaneye olan ihtiyaç azalabilir” dedi.