29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Gülsüm Peker Alpay: Bir zulüm daha böylece tarihe karışmış oldu

İstanbul Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan 28 Şubat davası müdahillerinden Gülsüm Peker Alpay, ortaokullara başörtüsü serbestisi kararıyla büyük bir zulmün son bulduğunu söyledi.

SEDA ÇAKMAK24 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Gülsüm Peker Alpay: Bir zulüm daha böylece tarihe karışmış oldu

Orta öğretim kurumlarında serbest kıyafet uygulamasından sonra başörtüsünün de serbest bırakılması için birçok defa eylem yaptıklarını ifade eden Alpay, “Biz bu yönetmelik değişikliğini uzunca bir zamandan beri talep ediyorduk. Yönetmelikteki küçücük bir ifadenin değişmesiyle çok büyük bir zulüm kalkmış oldu” dedi.

En büyük sevincimiz oldu

Yasak nedeniyle öğrencilerin sadece İmam Hatip liselerinde mecbur bırakıldığını belirten Alpay, “28 Şubat döneminde başörtülü olduğumuz için meslekten çıkarıldık. Bir daha asla memuriyete dönmeyeceğimiz, öğretmen olamayacağımız söylendi. 2006’da görevimize döndük. Biz çalışabilirken öğrencilerimizin başörtülü olarak eğitimlerine devam edemiyor olmaları bizim için üzüntü kaynağıydı. Nihayet bu yasağın onlar için da kalkması en büyük sevincimiz” diye konuştu.

Kıyafet serbest iken...

“Liselerde serbest kıyafet uygulamasına geçildiğinde, sadece başörtüsü yasağı devam ediyordu” diyen Alpay şöyle devam etti: “Öğrenciler isterlerse serbest kıyafet giyebilecekti. Ama başörtüsü özgürlük kapsamına girmiyordu. Bu, büyük bir yanlıştı. Hem serbest kıyafeti uygulayacaksınız, hem de başörtüsünü yasaklayacaksınız. Bu büyük bir çelişkidir. Öğrencilerin kendi kararlarıyla vermiş oldukları örtünme kararına saygı duymalısınız ve başörtüsü özgürlüğüne de engel olmamalısınız.”