27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Biyomedikal Mühendisliği nedir?

2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programları üzerinden devam ettirmek isteyen binlerce öğrenci bugün DGS sonucunu öğrendi. En doğru tercihi yapmak isteyen öğrenciler yoğun bir şekilde araştırma yapıyorlar. Hangi bölümleri tercih edebileceklerini araştıran öğrencilerin ilgisi yeni bölümlere yöneldi. Bu bölümler arasında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi de yer alıyor. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

26 Temmuz 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Biyomedikal Mühendisliği nedir?
2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini 4 yıllık lisans programları üzerinden devam ettirmek isteyen binlerce öğrenci 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS için ter döktü. DGS 2019 sonuçları ise ÖSYM tarafından bugün erişime açıldı. En doğru tercihi yapmak isteyen öğrenciler yoğun bir şekilde araştırma yapıyorlar. Tercih edebilecekleri bölümler hakkında araştırma yapan öğrenciler yeni bölümlere de ilgi gösteriyorlar. Bu bölümler arasında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi de yer alıyor. İşte tüm detaylar... 
 
BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ DGS TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi DGS taban puanları henüz açıklanmadı. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi DGS taban puanları açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisine eklenecektir. 

2018 YILI TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİSİ NEDİR, NE İŞ YAPAR?
Biyomedikal cihaz teknolojisi programının amacı, sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan alet ve cihazların montajı, teknik işletme, bakım ve onarımları alanında çalışacak ara elemanları yetiştirmektir. Günümüzde, hastanelerde yaklaşık yirmi bin farklı tür tıbbi cihaz ve sistem kullanılmakta olup ülkemizdeki kullanılan biyomedikal cihaz ve sistem sayısı son yirmi yılda yediye katlanmıştır. Biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirme uğraşlarını yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip elemanlara duyulan gereksinim her geçen gün artmaktadır.
 
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri sektörünün, gelişen tıp teknolojileriyle beraber evrensel gelişimi tüm dünyada ve ülkemizde sürekli değişen, gelişen bir pazar ve rekabet ortamı oluşturmuştur. Bu rekabet ortamında Biyomedikal cihazların üretimden sonraki en büyük payını da teknik servis hizmetleri oluşturmaktadır. Gelişen Biyomedikal Cihaz Teknolojileri teknik servis desteğiyle beraber üretim, ithalat, yan sanayi ve sektörleriyle ülke ekonomisine ve hizmet sektörüne katkıda bulunmaya devam edecektir.
 
Bu iş alanında çalışan teknik servis elemanları da aldıkları eğitim, sertifikalandırılmış görev ve işleriyle kaliteli servis destek hizmeti vererek insan sağlığı ve yaşam kalitesi için çalışmaktadırlar. Ülkemizde (son yıllarda) özel firmaların yanında, kurumsal düzeyde Biyomedikal cihazların teknik servis desteğinin arttırılmasına yönelik Sağlık Bakanlığının da çalışmaları vardır. Bu sektörün ve hizmet gücünün geliştirilmesi için çalışmalara devam edilmektedir. Bu amaçla Biyomedikal merkezlerin hastanelerde kurulması ve geliştirilmesi yönünde büyük adımlar atılmaktadır.
 
Sağlık kuruluşlarındaki hizmetlerin sürekliliği, kullanılan cihazların aktif halde tutulması ile yakından ilgilidir. Söz konusu tıbbi cihazların genellikle maliyetleri yüksek olduğu için, uzun süre kullanılabilir durumda tutulabilmeleri ülke ekonomisine de önemli katkı sağlamaktadır. 
 
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programında, tıpta ve biyoloji bilimlerinde kullanılan alet ve cihazların montaj, bakım ve onarımını yaparak aynı zamanda kullanabilen biyomedikal cihaz teknikerleri yetiştirilmektedir.