9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Bombalı saldırı sonrası Fahrettin Altun'dan 'resmi kaynak' uyarısı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı hakkında 'resmi kaynak' uyarısı yaptı. İletişim Başkanı Altun, 'Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmî kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz.' dedi.

MERVE KANTARCI ÇULHA1 Ekim 2023 Pazar 11:36 - Güncelleme:
Bombalı saldırı sonrası Fahrettin Altun'dan 'resmi kaynak' uyarısı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İletişim Başkanı Altun, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmî kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz." ifadesini kullandı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı girişiminde hafif yaralanan emniyet mensuplarına, bakanlığa ve Ankara'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

İki teröristin etkisiz hale getirildiği saldırı girişimi sonrası gerekli tahkikat ve çalışmaların ilgili kurumlarca titizlikle yürütüldüğünü belirten Altun, şunları kaydetti:

"Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Medyamızın da konuya ilişkin haber faaliyetlerine sorumluluk bilinci içerisinde devam etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz."

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA İTİBAR EDİLMEMESİ İSTENDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince, Ankara'daki terör saldırısına yönelik paylaşımlara ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde gerçekleştirilmeye çalışılan ve görevli polislerin dikkati sayesinde anında müdahale edilen terör saldırısıyla ilgili gerekli soruşturma devam etmektedir. Olaya ilişkin yalnızca resmi kaynakların açıklamalarını dikkate alınız, provokatif paylaşımlara itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

  • terör saldırısı
  • bilgilendirme
  • dezenformasyon