29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan 24 TV'ye konuk oldu: Böyle bir ortamı Dünya Göçebe Oyunları dışında bulamazsınız

4. Dünya Göçebe Oyunları, Bursa'nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim'de gerçekleştirilecek. 102 ülkeden sporcu katılacak. Dev organizasyon öncesi 24 TV'ye konuk olan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, göçebe oyunlarında bizleri nelerin beklediğini anlattı. Erdoğan, 'Dünyanın bu kadar kültürünün ve bu kadar renginin bir arada tecrübe edilebileceği başka bir ortam, Dünya Göçebe Oyunları dışında bulamazsınız.' dedi.

Star Gazetesi24 Eylül 2022 Cumartesi 10:34 - Güncelleme:
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan 24 TV'ye konuk oldu: Böyle bir ortamı Dünya Göçebe Oyunları dışında bulamazsınız

Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Dünya Göçebe Oyunları için geri sayım başladı.

Bursa'nın İznik ilçesinde 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyona, 102 ülkeden 3 binden fazla sporcu katılacak.

Organizasyon öncesi Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan 24 TV'ye konuk oldu.

Moderatör İbrahim Güneş'in sorularını cevaplayan Erdoğan, göçebe oyunlarında bizleri nelerin beklediğini anlattı.

"BİZ DÜNYA KÜLTÜRLERİNİN YAŞATILMASINI İHYA EDİYORUZ"

"Kırgız kardeşlerimiz bizden Dünya Etnospor Konfederasyonu kurulmasını ve başına geçmemizi rica ettiler." diyen Erdoğan, "Biz dünya kültürlerinin yaşatılmasını ihya ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasını, "Eğer geleneksel sporları yeniden güçlendirip, yaygınlaştırırsak daha fazla insanın spora katılacağını düşünüyoruz. Dünyada toplumlararası diyaloğu ve barışı güçlendirmek için önemli olduğuna inanıyoruz." sözleriyle sürdürdü.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, "Bizim konfederasyonumuzun geleneksel sporlarla ilgili derdi, gayesi ve hedefi bütün dünyanın geleneksel sporlarının yaygınlaştırılmasıdır." dedi.

"DİJİTAL MECRAYI BİR HEDEF OLARAK GÖRMÜYORUZ"

"Keşfettiğimiz onlarca spor var. Meksika'dan, Japonya'dan, Moğolistan'dan sporcular katılıyor." ifadelerini kullananan Erdoğan, "Bizim geleneğimizde Tozkoparan İskender 846 metreye ok atmıştır. Bugün yaptığımız müsabakalarda henüz 600 metreye erişebilmiş değiliz." diye konuştu.

Erdoğan, "Dijital mecrayı bir hedef olarak görmüyoruz. Kültürümüzü tanıtmak için bir araç olarak görüyoruz. Arzumuz gerçek etkileşimi arttırmak. Biz kültür ihyası güdüyoruz." dedi.

"BU NASIL SIĞ MİLLİYETÇİ BİR OLUŞUM OLABİLİR?"

"Festivallerimiz ilk başladığında bazıları "bu sığ milliyetçi bir oluşumdur" dedi." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Fakat biz Arjantin'den, Japonya'dan, Moğolistan'dan, Meksika'dan bahsediyoruz. Bu nasıl sığ milliyetçi bir oluşum olabilir?" diye sordu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Bu sporları ilk yapmaya başladığımızda herkes "Ne bu şimdi?" demişti. Şimdi Meksika'dan Japonya'dan insanlar katılıyor. Farklı kültürde olan insanlar başka toplumların dikkatini çekiyor.

"BÖYLE BİR ORTAMI DÜNYA GÖÇEBE OYUNLARI DIŞINDA BULAMAZSINIZ"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, "Dünyanın bu kadar kültürünün ve bu kadar renginin bir arada tecrübe edilebileceği başka bir ortam, Dünya Göçebe Oyunları dışında bulamazsınız." ifadelerini kullandı.

"Bu işin felsefesine dair vermeye çalıştığım mesajlarda aslında dünya barışına da katkısı olduğunu söylemeye çalışıyorum." diyen Erdoğan, "Dünya Göçebe Oyunları geleneksel sporlarda güçlü bir altyapısı olan ve Türk dünyasının önderlik ettiği bir faaliyet ve inanıyorum ki dünyada geleneksel sporların gelişmesinde Türk dünyası öncülüğünü sürdürecek." dedi.

"BU ÖNEMLİ ULUSLARARASI BİR ETKİNLİK"

Bilal Erdoğan son olarak, "İznik'in seçilmesi tesadüf değil. Muhteşem bir doğası var. Bu önemli uluslararası bir etkinlik. Üç bin sporcunun ve yüz ülkeye yakın ülkenin katılacağı bir etkinlik. İnsanların hiçbir ücret ödemeden gezeceği kocaman bir alan. Sadece sporlar değil gösteriler de mevcut. Kimliklerin yaşatılması için, dünyanın kültürel zenginliğine hizmet etmek için ailelerimizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi