29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Çanakkale'de Ramazan coşkusu

Müslümanların heyecanla beklediği Ramazan başladı. İslam alemi 26 Mayıs’ta ilk teravih namazını kıldı ve 27 Mayıs’ta ilk orucu tuttu. Ramazan ayı tövbelerin kabul olunduğunun müjdelendiği bir aydır. Kuran’ı Kerim’in indirildiği Kadir Gecesi de bu ayın içerisindedir. Müslümanlar ibadet etmeye bu ayda daha fazla özen gösterirler.

12 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Çanakkale'de Ramazan coşkusu

Peygamberimiz: "Oruç sabrın yarısıdır."  ve aynı zamanda: “Sabır imanın yarısıdır." hadis-i şeriflerini buyurmuştur. Müslümanlar bu sebeple oruç tutma ibadetine büyük önem göstermektedirler. Oruç tutmak en çok Ramazan ayında yapılan bir ibadettir. 2017 yılında oruç, 27 Mayıs’ta başladı. Haberimiz içerisinden 2017 Diyanet Ramazan İmsakiyesi ile uyumlu olarak hazırlanan Çanakkale iftar sahur saatine ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ramazan iftar sayacı ve iftar menüleri de star.com.tr farkıyla sizlerle…

 

ÇANAKKALE SAHUR İFTAR NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, ramazanın ilk günü Hakkari'de imsak saat 02.58'te, iftar ise 19.25'te gerçekleşecek. Edirne'de ise saat 03.41'de başlayacak ilk oruç, akşam ezanının okunacağı 20.45'te açılacak.

Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak.

Erken iftar yapılacak illerde Hakkari'yi Van, Iğdır, Şırnak ve Ağrı, geç oruç açılacak illerde ise Edirne'yi Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir takip edecek.