29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Erdoğan: Bu mücadeleyi yarıda kesersek bedelini milletçe çok ağır öderiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinin tek taraflı el uzatmayla yürümeyeceğini söyledi. Türkiye’nin son 2 yılda yaşadığı gerilimlerin arkasında ‘üst akıl’ olduğunu belirten Erdoğan, paralel yapının da bu akıl tarafından kullanıldığını ifade etti.

Mustafa KARTOĞLU23 Kasım 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Erdoğan: Bu mücadeleyi yarıda kesersek bedelini milletçe çok ağır öderiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika Zirvesi dönüşü Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın Afrika Zirvesi dönüşünde Cumhurbaşkanlığı uçağında gazetecilere yaptığı değerlendirmelerin başlıkları şöyle oldu:

- Sürecin tarafları var: Çözüm sürecinin tarafı yok, tarafları var. Siz el uzatıyorsunuz ama karşı taraf size aynı şekilde mukabelede bulunmuyorsa sonuç alamazsınız. Bütün seçimlerde Güneydoğu’da sıkıntılar yaşadık. Temenni ederiz ki bu artık ortadan kalkar. Silahsızlanma olayı gerçekleşir. Bunun için bütün siyasi partilere önemli görevler düşüyor. İnşallah beklentiler istikametinde gelişmeler olur.

- Müzakere yanlış kelime: “Müzakere kelimesini kullanmak yanlış olur. Hükümet, benim başbakanlığım dönemimde, atılması gereken adımları attı, yapılması gerekenlerin bir çoğunu yaptı. Oda sayısı ikiye çıkarıldı, TV verildi, ziyaretlerde esneklik sağlandı. (Sekreterya önerisi) Herkes kendi inancına göre söyleyebilir. 50 bine yakın şehitlerimizin ailelerinin canı yanmış. Onların nasıl baktığı, ne dediği de önemli. Hakeza Diyarbakırlı anneler meselesi var. Onların çocukları dağa kaçırılmış bu çocuklar niye gelmiyor acaba? Bu anneleri ciğerleri dağlarcasına  ağlatmaya kimin ne hakkı var? Akil insanlar bu dönemde bir de gidip bu insanlarla oturup konuşmalı.”