4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Cemaati rehin alıp askere ateş açtılar

Muş’ta Kızılağaç Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırının detayları ortaya çıktı. PKK’lı teröristlerin öğle namazına gelen cemaati rehin alarak karakola ağır silahlarla ateş açtıkları belirlendi.

19 Haziran 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Cemaati rehin alıp askere ateş açtılar

Muş’ta Kızılağaç Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırının detayları belirlendi. Hain saldırıda köy korucusu Salih Erten şehit olmuş, üç korucu da yaralanmıştı. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, teröristlerin Jandarma Karakolu’na öğle namazına gelen cemaati rehin aldıktan sonra caminin camlarına yerleştirdikleri uzun namlulu silahlarla düzenlediklerini açıkladı.

AMACINA ULAŞAMADI

Sözen, teröristlerin amacının karakoldan karşı ateş açıldığında ‘asker camiye saldırdı’ diyerek kirli propaganda yapmayı planladığını söyledi. Konfederasyon Başkanı Sözen, bir korucunun şehit olması üçünün de yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırıda askerlerin sağduyusu sayesinde terör örgütünün kirli planlarını hayata geçiremediği dile getirdi. Ziya Sözen, teröristler ‘asker camiye saldırdı’ diye bir propaganda yapıp Türk Silahlı Kuvvetleri’ni zorda bırakmak ve kendilerini aklamak üzere bir senaryonun içerisine girdi. Cemaatten ölen olması durumunda da ‘asker vatandaşa camide kıyım, katliam yaptı’ diye ellerini güçlendirecek bir propaganda içerisinde olacaklardı. Allah’a çok şükür ki, sağduyusu karşısında, PKK amacına ulaşmamıştır. Orada askerimiz de korucumuz da şehit olma pahasına ateşin camiden geldiğini gördüklerinde hiçbir şekilde camiye karşı bir saldırıda bulunmamışlardır. PKK Muş’taki en son kirli ve kanlı senaryosu da bir kez daha önlemiştir” diye konuştu.