29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İstifa eden Böke'yi destekleyenler tek tek çark etti

'Eşbaşkanlık' ekseninde yeni bir hazırlık için CHP'deki görevinden istifa eden Böke'yi destekleyenlerin tek tek çark etmesi 'Böke, tuzağa mı düşürüldü?' sorusuna akıllara getirdi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İstifa eden Böke'yi destekleyenler tek tek çark etti
Daha önceki açıklamalarında CHP'de 10'a yakın grubun olduğunu ifade eden Sabah Gazatesi Yazarı Mahmut Övür,  bugünkü köşesinde Böke’nin istifasının partilileri çok şaşırttığını dile getirerek “Böke, parti içinde yıldızı parlayan, uluslararası desteği olan ve Tansu Çiller'e benzemesiyle de siyasetin yeni "sarışın güzel kadını" olarak lanse edilen bir isimdi. Gerçi toplumsal destek açısından şansı pek fazla değildi ama yine de en azından partide ilgi gören biriydi. Hatta referandum öncesi yazmıştım, kulisleri hareketlendiren bir yapılanmanın içindeydi” dedi.
 
CHP’DE “EŞBAŞKANLIK” ÇIKIŞI
 
Övür, "Özgür Özel'le "Eşbaşkanlık" ekseninde yeni bir çıkışa hazırlandığı, Aykut Erdoğdu, Veli Ağbaba, İlhan Cihaner gibi isimlerin destek verdiği biliniyor. Özellikle Ağbaba'nın Baykal'ın çıkışından sonra Ankara'da aralarında Zeynep Altıok'un da bulunduğu Parti Meclisi üyeleriyle bir araya geldiği, PM'de sert tavır koyacakları da konuşulanlar arasında. Her ne kadar Ağbaba, "Geç bunları Mahmut Övür" dediyse de tespitlerim tek tek ortaya çıktı. Hiçbirinin hesabı tutmadı. Şimdi bambaşka bir manzara var" dedi.
 
TEK TEK ÇARK ETTİLER
 
Böke’ye destek verenlerin tek tek çark ettiğini ifade eden Övür, “Böke, istifa ederken arkasından kendisini destekleyenlerin geleceğini bekledi mi bilmem ama kimselerin gelmediği çok açık. Çevresindekiler birer birer sütre gerisine çekildi. Önce eşbaşkanlık hayali kurduğu Özgür Özel genel başkana bağlılığını bildirdi. Sonra Aykut Erdoğdu ve Veli Ağbaba. Tabii Böke'ye sıcak bakan başkaları da vardı, onlar da tek tek çark etti” dedi.
 
“CHP’DE BİZANS OYUNLARI BİTMEZ”
 
CHP'de rüzgârın Kılıçdaroğlu'ndan yana döndüğünü söyleyen Övür, “Normal kongre sürecinde yelkenleri indirenlerin sayısı daha da artacak. Böke, kısa siyaset hayatında siyaset tarihimizin klasik "ortada bırakılma" durumuyla ilk kez karşı karşıya. Bu da hem akademisyen hem de siyaset acemisi olması nedeniyle çok doğal. Ayrıca, CHP'de, Bizans gibi oyun bitmez” dedi.