27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

CHP'nin desteklediği DEM'li aday Türk düşmanı çıktı

PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ile ittifak yapan CHP, kirli işbirliğini bir kez daha gözler önüne serdi. CHP, Mersin'in Toroslar İlçesinde DEM için çalışan Abdurrahman Yıldız'ı aday gösterdi. CHP ile DEM Parti Toroslar ilçesinde dün ortak miting yaparak Yıldız için oy istedi. Abdurrahman Yıldız'ın skandal paylaşımları ortaya çıktı. Türk olarak anılmaktan üzüntü duyduğunu söyleyen Yıldız sosyal medyada hesabından, 'Bana neler demediler ki. Affedersiniz Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm.' dedi. Yıldız'ın bu paylaşımı büyük tepki çekti.

IŞIL SEREN ŞENER4 Mart 2024 Pazartesi 12:38 - Güncelleme:
CHP'nin desteklediği DEM'li aday Türk düşmanı çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimlerde de eski ittifak ortağı DEM Parti'nin kapısına gitti. Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM'in tüm şartlarını kabul etti. Kandil'den gelen talimatla ittifak kuran CHP ve DEM, pek çok il için anlaşmaya gitti. İstanbul'un Esenyurt İlçesi başta olmak üzere Mersin ve Adana'da da DEM'in adaylarına destek verildi.

DEM VE CHP DE EL ELE VERDİ

Kandil ittifakının yürütüldüğü bölgelerden birisi de Mersin'in Toroslar İlçesi'ydi. CHP, Toroslar'da DEM ile tanınan, genel seçimlerde DEM için çalışan Abdurrahman Yıldız'ı aday gösterdi. Abdurrahman Yıldız'ın kampanyasında DEM ve CHP de el ele verdi. Ortak düzenlenen programda DEM'in Eş sözcüsü Ahmet Asen, Yıldız için destek istedi.

DEM, CHP'NİN ADAYINA DESTEK İSTEDİ

"Abdurrahman Yıldız'ı desteklemek için bir araya geldik. Sadece Yıldız'ı desteklemiyoruz, kendi geleceğimizi çocuklarımızın geleceği için destekliyoruz. Kazanan Abdurrahman Yıldız olmayacak. Mersin'de kazanmak demek Türkiye'ye bir işaret feneri yakmak demektir" ifadelerine yer verdi.

TOROSLAR ADAYINDAN KÜSTAH PAYLAŞIM

Öte yandan CHP milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün çok seviyorlar dediği Toroslar adayı Abdurrahman Yıldız'ın sosyal medyadaki paylaşımları tepki çekti. Kendisine Türk denilmesinden hoşlanmadığını ve üzüntü duyduğunu söyleyen Yıldız'ın paylaşımında "Empati yapıyorum. Bana neler demediler ki. Affedersiniz Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm" ifadelerini kullandığı gözlendi.

  • DEM Parti
  • Abdurrahman Yıldız