29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Cinayet öncesi ilan-ı aşk

Eşinden boşanan 1 çocuk annesi Nilüfer Aygüler, komşusu tarafından öldürüldü. Müebbetle yargılanan Gökhan Uğurtay “Diz çöküp ilanı aşk ettim. Kabul etmeyince, bıçakladım” dedi.

SEDA ÇAKMAK İSTANBUL4 Eylül 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Cinayet öncesi ilan-ı aşk

PLATONİK AŞIK ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ EVİNE TAZİYEYE GİTTİ

Korkunç olay İstanbul’un Sultangazi’de yaşandı. 25 yaşındaki Nilüfer Aygüler 2 yıl önce eşinden boşanınca, 3 yaşındaki oğluyla birlikte ailesinin evine taşındı. Kısa süre sonra Nilüfer Aygüler, aynı komşusu Gökhan Uğurtay ile arkadaş oldu. Ancak Gökhan Uğurtay’ın kendisinden hoşlandığından habersizdi. 20 Şubat 2012’de Nilüfer Aygüler’in ailesinin evden çıkmasını fırsat bilen Uğurtay, genç kadının evine giderek, onu öldürdü.

Eski kocasından şüphelenmişlerdi

Polis ilk olarak Aygüler’in eski eşinden şüphelendi. Ancak üst kat komşusu Gökhan Uğurtay, Nilüfer Aygüler’in erkek arkadaşları hakkında polislere bilgi vermek istedi, polisler de Gökhan Uğurtay’ı Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürdü. Karşılıklı sohbet sırasında bir polis memuru Gökhan Uğurtay’ın pantolonundaki kan lekesini fark edince cinayet aydınlandı. Gökhan Uğurtay cinayeti itiraf etti ve çıkartıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Bıçağı denize atıp işe gittim

Gökhan Uğurtay Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, cinayeti soğukkanlılıkla şöyle anlattı: “ Ailesi işe gittikten sonra Nilüfer’in evine gittim. Önünde diz çöküp ilan-ı aşk ettim. Evlenmek istediğimi söyledim. ‘Sana mı kaldım’ deyip bana vurunca bıçağı boğazına sapladım. Evden çıkıp üzerimi değiştirdim. Bıçağı da kanalizasyona atıp işe gittim. Akşam eve geldiğimde herkes ağlıyordu. Nilüfer’in kız kardeşine ne olduğunu sordum. ‘Ablamı öldürdüler’ dedi. Başsağlığı diledim.”