29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Çorum iftar vakti

Ramazanın sonlarına doğru oruç tutma süresi gittikçe uzayacak. İlk sahur 26 Mayıs'ı 27 Mayıs'a bağlayan gece oldu..27 Mayıs'ta ilk iftar yapıldı.İlk teravih de yine 26 Mayıs akşamı kılındı.Müslümanlar için oldukça önemli olan Ramazan ayı içerisinde Kadir gecesi de yaşanıyor.

5 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Çorum iftar vakti

Diyanet İşleri başkanlığı'nın hazırlamış olduğu Ramazan imsakiyesine göre Çorum'da sahur vakti ve iftar vakitleri ne zaman olacak?İşte tüm bu soruların cevapları...

ÇORUM İMSAK, İFTAR VE TERAVİH SAATLEİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

RAMAZAN AYI NEDİR?
 
Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”
Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği,her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazanayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazanayına “Şehr-i Siyam” denilmiştir.
Ramazan orucu, hicretin ikinci yılı içinde Şaban ayında farz kılınmıştır. Orucun farzolduğu Kitap, Sünnet ve İcma ile sabittir. Kur’an-ı Kerimde, “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilerefarz kılındığı gibi size de farz kılındı” buyurulmuştur (Bakara, 2/183).
Müminlere bir ikram olarak sunulan Ramazan ayı; ibadet, tövbe, dua, zikir, arınma,sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.