1 Mayıs 2024 Çarşamba / 23 Sevval 1445

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik zirve! İşte masadaki konular...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli arasındaki görüşmeye ilişkin detayları 24 TV Muhabiri Yağmur Yıldız aktardı.

AA/Star Gazetesi11 Ocak 2024 Perşembe 16:53 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik zirve! İşte masadaki konular...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı kabul bir saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesinin detaylarını 24 TV Muhabiri Yağmur Yıldız, aktardı.

Kulislere yansıyan bilgileri aktaran 24 TV Muhabiri Yıldız, "2 liderin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. İki tarafında açıklama yapmaması nedeniyle görüşmeye dair sağlam içerikli bilgimiz bulunmuyor. Değerlendirmelerimiz gündemin öne çıkan başlıkları olacak. Bunlardan biri yerel seçim hazıklıkları. AK Parti pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye bakanı adayı dahil birçok ilde adaylarını açıkladı. Bununla birlikte gözler 15 Ocak'a çevrildi. Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı oldukça merak ediliyor. Sadece Ankara değil, Trabzon, İzmir gibi büyükşehirlerin de arasında olduğu 17'i büyükşehir 48 ilin daha adayı da pazartesi günü açıklanacak." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin(MHP) dün açıkladığı adaylara ilişkin konuşan 24 TV Muhabiri, "MHP dün iki büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı. Mersin ve Manisa adayları kesinleşmiş oldu. İlçelerle birlikte MHP'nin 55 adayı kamuoyuna paylaşıldı. İki ilde MHP'nin adayı desteklenecek. 22 ilde ise AK Parti'nin adayı desteklenecek. İlçeler ise henüz kararlaştırılmadı. İlçeler için istişare görüşmeleri devam ediyor. AK Parti ve MHP'de seçim beyannamesi hazırlıkları var. Dolayısıyla iki liderin tüm bu hazırlık sürecini kapsamlı şekilde bugün istişare ettiği tahmin ediliyor.." ifadelerini kullandı.

24 TV Muhabiri Yağmur Yıldız, sözlerine şöyle devam etti;

"Öne çıkan konu başlıklarından biri de Anayasa Mahkemesi ile ilgili çıkan karar olabilir. Bununla birlikte önemli bir diğer başlık ise, emekli maaşlarına ilişkin düzenleme. Bugüne kadar MHP Lideri Bahçeli, her zaman emeklileri destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Bahçeli, seyyanen zam çağrısı yapmıştı.

Emekli zammı ile ilgili bir düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor. AK Parti Grup Başkanvekili çalışmalarının olduğunu söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da mesaisi devam ediyor. Emeklilerin gözü bu düzenlemede. İki liderin bu konuya da ele aldığı tahmin ediliyor. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 17.00'de ise TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u kabul edecek.