7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi! Sanal gerçeklik gözlüğüyle tecrübe ettiler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılacak, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde yer alan evler sanal gerçeklik gözlüğüyle İstanbul'da vatandaşlara gösterildi.

AA27 Ekim 2022 Perşembe 15:48 - Güncelleme:
Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi! Sanal gerçeklik gözlüğüyle tecrübe ettiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı proje kapsamında hazırlanan "İlk Evim, İş Yerim, İlk Evim Arsa" tanıtım tırı, Esenler Dörtyol Meydanı'nda vatandaşlarla buluştu.

Tırda, İstanbullulara sanal gerçeklik gözlüğüyle TOKİ evleri hakkında bilgi verildi. Sanal gerçeklik gözlüğünü takanlar, TOKİ'nin yapacağı evlerin içini görme fırsatı buldu.

TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, projeyle ilgili vatandaşların aklına takılan soruların, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan ve il il gezen tırdaki yetkililer tarafından cevaplandığını söyledi.

Tırla 50 ilin gezileceğini belirten Çelik, şu bilgileri verdi:

"Başvurular internet üzerinden 28 Ekim'de, banka şubelerinde ise 31 Ekim'de sona eriyor. 5 araçlık tanıtım tırımız 31 Ekim'e kadar, arsalar için ise 7 Kasım'a kadar bilgi vermeye devam edecek. İlk etapta Kırşehir, Konya, Yozgat, İstanbul'da bulunduk ve konutlarla ilgili vatandaşların sorularını cevapladık. En çok gelen soru, teslim tarihinde nasıl bir konuta sahip olacaklarına ilişkin. Bunu da sanal gerçeklik gözlüğüyle vatandaşlara gösteriyoruz. Konutlarda kullanılacak malzemeleri merak ediyorlar. Bu gözlükle odaları, kullanılan malzemeleri, balkonları görme imkanı buluyorlar."

  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı
  • TOKİ
  • Sosyal Konut