28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Damacanaya çipli kontrol 3 yıl içinde başlayacak

Sağlık Bakanı, 3 yıl içinde hayata geçirilecek çipli damacanalar için 4 kademeli kontrol sistemi hazırlandığını söyledi.

10 Mayıs 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Damacanaya çipli kontrol 3 yıl içinde başlayacak
Damacana sular için çipli sistem hazırlığı sürüyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM’ye gönderdiği resmi yazıda, toplum sağlığını yakından ilgilendiren damacana sular için yeni düzene geçileceğini kaydetti. ‘Ambalajlı su takip programı, kaynak ve imalathane arasında debi ve iletkenlik takibi, damacana yıkama suyu sıcaklık takibi ile damacanaların çip takılmak suretiyle dolum sayısı ve damacana ömrünün takibini içeren’ 4 kademeli damacana sistemi kurulacağını açıklayan Müezzinoğlu, projenin TÜBİTAK tarafından geliştirilmekte olduğunu vurguladı. 
 
Maliyeti 10 kuruş
 
Çipli damacana maliyetinin su fiyatına yansıtılacağını belirten Müezzinoğlu, “Tahmini çip maliyeti damacana başına 7-10 kuruş olabilir” dedi. 3 yıl içinde mevcut damacanaların yerini çipli damacanaların alacağına dikkati çeken Müezzinoğlu, “Vatandaş daa cep telefonları ve internet sayesinde bilgilere ulaşacak” dedi. 8NEVİN BİLGİN  ANKARA