28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Demokrasi şehitlerini unutmadık unutmayacağız

Darbe girişimin ikinci yılında demokrasi şehitlerine, millet minnetlerini bir kez daha gösterdi. Şehitliklere akın eden vatandaşlar özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz şehitler için Kur’an okuyup dua etti. 

16 Temmuz 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Demokrasi  şehitlerini unutmadık unutmayacağız

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, şehit edilen 250 kahraman, dün Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle bir kez daha anıldı. Vatandaşlar, canlarını feda ederek Türk devletinin özgürlüğünü sağlayan şehitlere minnetlerini göstermek için şehitliklere akın etti. Kuran seslerinin dün günboyu yankılandındığı şehitliklerde duygusal anlar yaşandı. Şehit yakınları ve vatanrdaşlar gözyaşları içinde mezarlara karanfil bıraktı. 

15 Temmuz gecesi Ankara’da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrinde izdiham yaşandı. Darbe girişiminin seyrini değiştirerek demokrasi mücadelesinin sembol ismi haline gelen şehit Halisdemir’in Bor ilçesi şehitliğindeki kabrinde sabahın erken saatlerinden itibaren  Türkiye’nin dört bir yerinden gelen ziyaretçiler, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.