29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Dikkat çeken zamanlama! Mansur Yavaş Ülkücü danışmanını görevden aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ülkücü camiada önemli görevler yapmış olan danışmanı Servet Avcı'yı görevden aldı. Servet Avcı, son köşe yazısında İYİ Parti'nin kendi başına seçimlere girmesinin bir mecburiyet olduğunu belirterek, 'İYİ Parti, neden kendini anlatmak yerine, bütün enerjisini HDP ile beraber olmadığını anlatmakla harcasın? Başka günahların keçisi neden İYİ Parti olsun ve hep bedel ödesin?' diye yazmıştı.

İSMAİL ÖZTEKİN4 Ekim 2023 Çarşamba 11:37 - Güncelleme:
Dikkat çeken zamanlama! Mansur Yavaş Ülkücü danışmanını görevden aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel seçimlerde bir kez daha CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Mansur Yavaş'ın adaylığına yeşil ışık yaktığı biliniyor. CHP'de değişim rüzgarları eserken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, MHP ve BBP'de görev yapmış, ülkücü camianın içinden yetişen Servet Avcı'yı bir gecede sildi, attı. Yavaş'ın, kararının Servet Avcı'nın CHP ile İYİ Parti ortaklığını eleştirdiği yazısının üstüne gelmesi dikkat çekti.

"İYİ PARTİ'NİN YEREL SEÇİME YALNIZ GİRMESİ BİR MECBURİYETTİR"

Servet Avcı, Yeniçağ Gazetesi'ndeki köşesinde, İYİ Parti'nin haklı gerekçelerle ittifak yapmak istemediğini yazdı. Avcı, "İYİ Parti, dolaylı da olsa bu iş birliğiyle anılıp kaybeden taraf olmak yerine, kendi değerleriyle kendi geleceğini doğru kurgulamak durumunda... Bir süredir parti yöneticilerinin dillendirdiği 'üçüncü yol' hedefi bu anlamda bir tercih gibi değil açık bir mecburiyet gibi duruyor..." ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ ENERJİSİNİ NEDEN HDP İLE OLMADIĞINI ANLATMAK İÇİN HARCASIN"

Avcı yazısının devamında, CHP'nin bağlarını bir türlü koparamadığı HDP'nin İYİ Parti'nin enerjisini tükettiğine dikkat çekiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

İYİ Parti, neden kendini anlatmak yerine, bütün enerjisini HDP'yle beraber olmadığını anlatmakla harcasın? İYİ Parti, kendi siyasetiyle iktidara yürümeyi tercih etmektense, neden 'ittifakların aranan partisi' gibi pek de muteber olmayan çizgide kalsın? İYİ Parti, başkalarının küçük hedefleri, makamları, rozetleri, kurumları için kendi büyük hedeflerini neden yaksın? Başka günahların keçisi neden İYİ Parti olsun ve hep bedel ödesin?

'ÜLKÜCÜYÜM' DİYEN MANSUR YAVAŞ BİR YAZI İLE ÜLKÜCÜ SERVET AVCI'YI KAPININ ÖNÜNE KOYDU

ABB Başkanı Mansur Yavaş, bir önceki yerel seçimde sık sık ülkücülüğü üzerinden bir profil çizerek açıklamalar yapmıştı. 'Ülkücü' olduğunu öne süren Mansur Yavaş, 'Milliyetçi' çizgideki İYİ Parti'nin adaylık teklifini reddederek, HDP ile bağlarını koparamayan CHP'nin adayı olmak istediğini söylemişti. CHP'nin adayı olarak seçime giren Mansur Yavaş, ülkücülük profili ile milliyetçi seçmeni olan İYİ Parti'nin de desteğini almıştı.

Yavaş, İYİ Partililerin oyları ile ABB Başkanı olurken, İYİ Parti'nin haklı bulunduğu bir yazı sonrası danışmanını görevden alarak bir kez daha tarafını ortaya koydu.

ÜLKÜCÜLÜĞÜ DEĞİL, KILIÇDAROĞLU'NU SEÇTİ

Yavaş'ın, Nizam-ı Alem Ocakları Başkanlığı, Ülkü Ocakları Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan, ülkücü camianın bilinen isimlerinden Servet Avcı'yı yazdığı yazı nedeniyle görevden alması, "Mansur Yavaş ülkücüleri sildi, Kılıçdaroğlu'nu seçti' yorumlarına neden oldu.