18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Dışişleri: Rusya'daki görüşmede konu masaya gelecek

Reuters, ABD askerlerinin Suriye’den çekileceği haberi sonrası paniğe kapılan terör örgütü PKK/YPG’nin çağrısı üzerine harekete geçen Esed rejimine bağlı güçlerin, Münbiç’e girdiklerini iddia etti. Esed rejiminin Münbiç'e girdiği iddiasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından 'Rusya'daki görüşmede konu masaya gelecek' denildi.

TM Dijital Haber Merkezi28 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Dışişleri: Rusya'daki görüşmede konu masaya gelecek
Terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin işgal altında tuttuğu Münbiç’ten çekileceğini açıklamasının ardından Suriye rejimine bağlı güçlerin bölgeye girdikleri ve bayraklarını diktikleri iddia edildi.
 
Reuters’ın iddiasına göre, binlerce sivil ölümünden sorumlu tutulan Esed rejimine bağlı güçlerden yapılan açıklamada, “Münbiç’te yaşayan Suriyelilerin ve diğer kişilerin tam güvenliğini garanti ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
 
Terör örgütü PKK/PYD-YPG’yi bir işgalci olarak görmediğini önceleri çokça dile getirmiş olan Esed rejimi, “Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması adına sarf edilen çabaya Suriyeliler de dahil olmalı ve topraklarını bütün işgalcilerden korumalıdır.” dedi.