27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Milletimizi Kur’an ile tanıştırmaya çalışın

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “Ramazan aylarında yoğunlaşan dini programları yapan hocalarımızdan, kardeşlerimizden bir istirhamım var. Kur’an ayı Ramazan’da mümkün olduğu kadar milletimizi Kur’an ile buluşturmaya, Kur’an ile tanıştırmaya çalışın. Mümkün olduğu kadar Peygamberimizin sahih sünnet bilgisiyle tanıştıralım. Kendimiz Kur’an’ın önünde olmadan, Kur’an-ı daima önümüzde tutarak bu programlarda asıl gayemizi insanlarımızı, Kur’an’ın hakikatler dünyasıyla tanıştırmak olduğunu unutmayalım”

İHA16 Haziran 2015 Salı 07:00 - Güncelleme:
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Milletimizi Kur’an ile tanıştırmaya çalışın
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Ramazan’ın birinci gününden itibaren Türkiye’de 24 saat Kur’an yayını yapan tematik bir radyo istasyonuna Diyanet İşleri Başkanlığımız kavuşmuş olacak" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.  Görmez, Başkanlık Konferans Salonu’nda 2015 yılı Ramazan ayı ana teması olan “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman”ın tanıtım toplantısı düzenledi. Sözlerine Ramazan’ın barış, huzur getirmesini temenni ederek başlayan Görmez, “Bugünlerde ve son yıllarda hele son günlerde Türkiye’nin sınırında yaşanan trajedileri birlikte acıyla izliyoruz. İnsanoğlunu, barışı inşa etmek için geldiği dünyayı nasıl yaşanmaz hale getirdiğini hep birlikte acı acı izliyoruz. Ramazan’da aslında bir çağrıdır, Ramazan Rabbimizin çağrısıdır. Ramazan bize dünyamızı barış yurduna çevirmek için gelir aslında” diye konuştu.
 
"BİZ RAMAZANI DEĞİL, RAMAZAN BİZİ DEĞİŞTİRSİN. RAMAZANIN RUHUNU İNCİTMEMELİYİZ"
 
“Ramazan birey olarak, toplum olarak insanlık olarak bize değişim imkanı sunar” diyen Görmez, şöyle konuştu: “Her türlü kötülükten uzak tutan imsak da bizi değiştirmeye çalışır. Sadece midemize değil, dilimize, gönlümüze, aklımıza tutturduğumuz oruçla bize değişim imkanı sunar. Bize cennet sevinçlerini tattıran iftarla bizi değişime tabi tutar. Huzurun kaynağı olan teravihle gecenin gıyabiyle bizi değiştirmeye çalışır. Lokmalarımızı helalleştiren zekatla, fitre fıtratımızın sadakasıyla bizi değiştirmeye çalışır. Bayramla bize getirdiği sevinçle muazzam bir değişme imkanı sunar. Kadrimizi yücelten Kadir Gecesi ile bize yeniden diriliş imkanı sunar Ramazan. Ancak son yıllarda her Ramazan öncesinde dikkat çektiğimiz, altını çizdiğimiz Ramazanın daima ve bütün ibadetlerimizin karşı karşıya kaldığı bir tehlikeye işaret etmeden de geçemeyeceğim. Diyoruz ki, her sene biz Ramazanı değil, Ramazan bizi değiştirsin. Değişmek için Ramazanın manevi atmosferine ruhumuzu teslim etmemiz gerekiyor. Özellikle Ramazan aylarında dikkatli olmalıyız. Ramazanın bir ruhu vardır. Ramazanın ruhunu incitmemeliyiz. Ramazanı bir eğlence sektörüne dönüştürerek asla onun ruhunu incitmemeliyiz. Yoksa Ramazan bizi değiştirmez. Biz Ramazanı değiştirmeye kalkıştığımız zaman, Ramazan bize getirdiği o barışı, adaleti, kardeşliği de elimizle itmiş oluruz. Biz Ramazanı değil, Ramazan bizi değiştirsin. Ramazanın ruhunu incitmemeliyiz.
 
Bu sene “Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman” başlıkları altında çalışmalar yapacaklarını anlatan Görmez, “Hep birlikte kalplerden kalplere iyilik taşımak için seferber olacağız. Ramazan iyileştirme iyiliği benimseme, iyilerden kılma ayıdır. Oruç ile iyilik kardeştir. Oruçtan iyiliğe, iyilikten oruca yönelik daima bir akış vardır. Oruç günleri iyilik günleridir her zaman. Bu sene iyilik üzerinde vurgu yapmamızın diğer bir sebebi de hem Kur’an-ı Kerim’in hem sevgili Peygamberimizin sık sık üzerinde durduğu, yeryüzünde kötüyü ortadan kaldırmanın en etkili yolunu iyilik oluşundandır” ifadelerini kullandı.
 
Görmez, ayrıca insanlık için ortak merhamet sözleşmesine ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.
 
“TÜRKİYE’DE 24 SAAT KUR’AN YAYINI YAPAN TEMATİK BİR RADYO İSTASYONUNA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZ KAVUŞMUŞ OLACAK”
 
Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an ile ilgili birkaç müjdeyi paylaşmak istediğini bildiren Görmez, şunları kaydetti: “Birincisi inşallah Ramazan’ın birinci gününden itibaren Türkiye’de 24 saat Kur’an yayını yapan tematik bir radyo istasyonuna Diyanet İşleri Başkanlığımız kavuşmuş olacak. Ahmet Hamdi Akseki Camiimizin altında daha önce milletimize çok güzel şeyler veren, milletimiz tarafından benimsenen Diyanet Radyo bünyesinde ikinci bir radyo istasyonunu kuruyoruz. O da Diyanet Kur’an Radyo. Mekke’den, Kahire’den, Şam’dan yıllardır on yıllardır günde 24 saat yayın yapan Kur’an radyoları vardı. Bundan sonra Ankara’dan da 24 saat milletimize Kur’anı okuyan, Kur’an-ı anlatan, Kur’an-ı’n ruhu ile onları tanıştıran buluşturan, bizim sustuğumuz, konuşmadığımız, Kur’anın konuştuğu bir radyomuz olacak inşallah. İkinci müjde Türkiye Diyanet Vakfı ‘Hediyem Kur’an Olsun’ başlığı altında bir kampanya başlatmış bulunmaktadır. Dünyanın muhtelif yerlerinde hala bir Kur’an-ı Kerim’e sahip olmayan milyonlarca Müslüman var. Kur’an alıp satılan bir meta olmasın. Kur’an hediyemiz olsun. Bu başlık altında TDV bir kampanya başlatmış bulunmaktadır. Kur’an hediye etmek isteyen hangi ülkeye, hangi bölgeye, hangi ile hangi çocuklara kim hediye etmek istiyorsa biz bu güzel hediyeye aracılık yapmak istiyoruz.”
 
“RAMAZAN AYLARINDA YOĞUNLAŞAN DİNİ PROGRAMLARI YAPAN HOCALARIMIZDAN, KARDEŞLERİMİZDEN BİR İSTİRHAMIM VAR”
 
Kur’an ayı Ramazan ayı münasebetiyle iftar ve sahur programlarının yapıldığına değinerek, bugüne kadar dini programları yapanlara teşekkür eden Görmez, “Ramazan aylarında yoğunlaşan dini programları yapan hocalarımızdan, kardeşlerimizden bir istirhamım var. Kur’an ayı Ramazan’da mümkün olduğu kadar milletimizi Kur’an ile buluşturmaya, Kur’an ile tanıştırmaya çalışın. Mümkün olduğu kadar Peygamberimizin sahih sünnet bilgisiyle tanıştıralım. Kendimiz Kur’an’ın önünde olmadan, Kur’an-ı daima önümüzde tutarak bu programlarda asıl gayemizi insanlarımızı, Kur’an’ın hakikatler dünyasıyla tanıştırmak olduğunu unutmayalım” şeklinde konuştu.
 
TDV’nin 68 ülkede 400 noktada hem Türkiye’de hem de gönül coğrafyasında iyilik sofraları kurarak milletin iyiliklerini, başka dünyalara taşımaya devam edeceğini ifade etti.