6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

DMM'den ''Cumhuriyet bayramı kutlamaları iptal edildi'' iddiaları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi(DMM), sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında yer alan, 'Cumhuriyet bayramı kutlamaları iptal edildi' şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

SENA PARLAR24 Ekim 2023 Salı 15:14 - Güncelleme:
DMM'den ''Cumhuriyet bayramı kutlamaları iptal edildi'' iddiaları hakkında açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi(DMM) bazı basın yayın ve sosyal medya haspalarında ortaya atılan "Cumhuriyet bayramı kutlamaları iptal edildi" şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

DMM, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın Cumhuriyet'in 100. yılının "Türkiye Yüzyılı"na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini bildirdi.

Türkiye'nin başarılarının duyurulacağının aktarıldığı açıklamada, "Türkiye'nin sağlıktan eğitime, teknolojiden savunma sanayine, dış politikadan kültür ve sanata kadar birçok alanda ivmelenen başarısı duyurulacaktır. Etkinlikler kapsamında, Türkiye'nin 100 yıldaki kazanımları teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı çeşitli dijital sergiler ve üç boyutlu gösterilerle anlatılacaktır. İstanbul Boğazı'nda 2023 drone ve havai fişek gösterisi ile görsel şov gerçekleştirilecektir. Özel ışık gösterilerin yapılacağı tarihi mekanlarda 100. Yıl Marşı yankılanacaktır." denildi.