29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Emine Erdoğan öncülüğünde 50 bin fidan dikilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla 2015 yılında başlatılan 'Bereket Ormanları Projesi' kapsamında bu yıl da 50 bin yeni fidan toprakla buluşacak.

AA21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Emine Erdoğan öncülüğünde 50 bin fidan dikilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla ve 2015 yılında başlatılan "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında, bu yıl da 50 bin yeni fidan toprakla buluşturulacak.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Emine Erdoğan'ın himayesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla ve 2015 yılında başlatılan "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında bu yıl da 50 bin yeni fidan dikilecek.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığının öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında oluşturulan bereket ormanlarına geçen iki yılda 400 bin fidan dikildi. Proje ile bereket ormanlarının her yıl dikilecek yeni fidanlarla büyümesi hedefleniyor.
 
Toplam 570 hektarlık bir alanın ağaçlandırıldığı proje, 81 ildeki gönül elçisi vali eşlerinin koordinasyonuyla gerçekleştiriliyor.
 
Proje kapsamında sedir, ardıç, karaçam, kızılçam, dişbudak, akçaağaç gibi klasik orman ağacı türlerinin yanı sıra fıstık çamı, dut, badem, ceviz gibi ekonomik getirisi olan türler de yetiştiriliyor.