6 Mayıs 2024 Pazartesi / 28 Sevval 1445

En anlamlı, en güzel Çanakkale Zaferi sözleri burada!

Türk Milleti'nin dünya tarihine altın harflerle yazdığı 18 Mart Çanakkale zaferi her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli büyük heyecan ve coşku içinde kutlanacak. Zorlu koşullara ve büyük kayıplara rağmen tarihe geçen bir zafer kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi anlamı ve önemi geçmişten günümüze unutulmayacak izler bırakmıştır.

19 Mart 2020 Perşembe 09:03 - Güncelleme:
En anlamlı, en güzel Çanakkale Zaferi sözleri burada!

Bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümü büyük bir heyecanla kutlanacak. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir." dediği unutulmaz zaferin kazanıldığı gündür. Çanakkale Zaferi, Türk Milleti tarafından dünya tarihine altın harflerle yazıldı.

Çanakkale ile ilgili şiirler!

ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ RESİMLİ MESAJLAR

* Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur. (Mustafa Kemal Atatürk)

* Harpte iki meş'um (uğursuz) şey vardır. Bunlardan biri taş duva­ra körükörüne yüklenmek, diğeri kuvvetleri birtakım ayrı ve bağlan­tısız harekata dağıtıp körletmektir. Biz bu iki ahmaklığı yapmanın tehlikesiyle karşı karşıyayız. (İngiliz Başbakanı Asquith)

Çanakkale Zaferi ile ilgili anlamlı sözler! Çanakkale Zaferi mesajları 2021

* Avrupa'da hiçbir asker yoktur ki, bu ifadenin altını çiziyorum, * Türklerle mukayese edilebilsin. Almanların müdafaada gayet iyi oldukları kabul olunabilir. Fakat siperlerde onlar dahi Türklerle kıyas edilemez. Misal olarak Gelibolu'yu zikretmek isterim. Orada bizim gemi ateşlerimizle büyük zayiata uğrayan kıtalar, Türk olmasalardı. Yerlerinde kalamaz ve derhal değiştirilirlerdi. Halbuki, Türkler, bütün muharebe müddetince yerlerinde kaldılar. (General Tawshend)

* Bu Türk kıtaatının cesaret, metanet ve se'bat cihetiyle takdir ve senaya liyakati, her şüphenin fevkinde bulunmuştur. Donanmasının ateşiyle de, en müessir surette muavenet gören pek cesur bir düşman taarruzlarına karşı sayısız muharebelerde bu kıtaat mevkilerini muhafaza etmişlerdir. (Alman Generali Uman von Sanders)

Çanakkale destanı nasıl ölümsüzleşti? İşte 18 Mart Çanakkale Zaferinin öyküsü