28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Erbaş: Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz

'İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri'ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz.' ifadesini kullandı.

AA25 Ekim 2023 Çarşamba 13:18 - Güncelleme:
Erbaş: Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Diyanet Akademisi Başkanlığınca yeni atanan ilçe müftüleri için 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonunda düzenlenen, "Topluma Rehberlik Etmede Müftülüklerin Önemi" konulu "İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri"ne katıldı.

Ali Erbaş, buradaki konuşmasında, Filistin'de, dünyanın gözü önünde büyük bir katliam gerçekleştirildiğini belirterek, "Elimiz kolumuz bağlı, söylem ve duadan öte bir şey yapamamanın acısını yaşıyoruz. Geçen hafta okuduğumuz hutbede özellikle İnşirah Suresi'ni konu yapmamızın amacı da buydu. Kalbimizi genişletmesi için Rabbimize dua ediyoruz. Başka türlü soluduğumuz şu nefesi rahat solumamız mümkün değil. Orada vefat edenlerin şehitlik mertebesinde olduklarını biliyoruz. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

"ÜMMETİN BİRLİĞİ İÇİN MÜFTÜLÜK MAKAMINDA OLAN İNSANLARIN UFUKLARINA İHTİYAÇ VAR"

Erbaş, yeni atanan müftülere görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Müftülük görevine başlamanız teşkilatımıza önemli bir heyecan katacak, hizmetlerimize ivme kazandıracaktır." açıklamasını yaptı.

İlmi ve bilgiyi geleceği aydınlatacak meşale olarak gördüklerini aktaran Erbaş, şunları kaydetti:

"Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz. Sadece ülke sınırlarımız içerisindeki birliğimiz, beraberliğimizden bahsetmiyorum. Ümmetin birliği için müftülük makamında olan insanların ufuklarına ihtiyaç var. Görev yaptığınız yerlerde hem hocalarımıza hem de toplumumuza bu ufku vermemiz lazım."

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç de katıldı.

  • diyanet işleri başkanı ali erbaş
  • ümmet
  • beraberlik
  • İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri