29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Faiz Amro: TIR’lar olmasa ölmüştük

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Faiz Amro, MİT TIR’larının taşıdığı yardım malzemelerinin Halep’in kuzeyindeki Türkmenlere gittiğini açıklayarak, “Paralel yapı bizi de terör örgütü kefesine koymaya çalıştı” dedi.

10 Mayıs 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Faiz Amro: TIR’lar olmasa ölmüştük

SURİYE Türkmen Meclisi Başkanı Faiz Amro, kendilerine yardım getiren MİT’e ait TIR’lara operasyon yapılmasına sert tepki göstererek, “O TIR’lar olmasaydı hepimiz ölmüştük. ‘Teröristlere silah gönderiyorlar’ diyerek bizi de terörist ilan ettiler” dedi. Ankara’da yapılan uluslararası toplantıya katılan Amro, MİT TIR’larının yardım götürdüğü Türkmen tarafındaki durumu ve operasyona yönelik tepkilerini STAR’a anlattı.

Fırınları bile vurdular

Amro, “Suriye rejimi halkını öldürüyor, sağ kalanları da açlıktan ölüme mahkum ediyor. Hiçbir gıda deposunu, gıda fabrikasını bırakmadılar. Ekmek fırınlarını bile uçaklarıyla bombaladılar. Su kaynaklarını, su depolarını yok ettiler” dedi. Amro, şöyle konuştu: “Türkiye’den yardım getiren TIR’ların durdurulduğunu öğrenince çok endişelendik. Bu TIR’lar gelmese bizim için felaket olurdu, açlıktan ölürdük. O yardımlar Halep’in kuzeyindeki Türkmen bölgelerine gidiyordu. Bize yardım getiren TIR’ların durdurularak kontrol edilmesi bile bizi çok rahatsız etti. Yaşamak için temel ihtiyaç maddelerinin gelmesine nasıl engel olmak isterler?” TIR’ların durdurulmasına ‘terör örgütlerine yardım’ bahanesi gösterildiğine işaret eden Amro, şunları söyledi: “Suriye’deki Türkmenlere, diğer Suriyeli sivillere yardım gönderen Türk TIR’larını ‘teröristlere silah gönderiyorlar’ diye durdurmak nasıl düşünülebilir? Bu kadar basit bir iddia olur mu? Türkiye oradaki insanların temel ihtiyaçları için yardım gönderiyor. Bu operasyonu yapanlar, paralel yapı aynı zamanda biz Türkmenleri terör örgütü kefesine koymaya çalışmıştır. Bizi nasıl terörist yerine koyarlar? Oradaki hiçbir Türkmen grup korkulacak gruplar değildir.”

El Kaide iddiası aptallık

Amro, Türkiye’nin El Kaide ile işbirliği içinde gösterilmesini de ‘aptallık’ diye nitelendirerek, “Suriye Türkmen Meclisi Başkanı olarak, bütün gerçekleri iyi bilen biri olarak söylüyorum; Türkiye, El Kaide’den zarar gören bir ülkedir. Düşünün, öyle bir ülke kendisini de vuran, vurmak isteyen terör grubuna destek verecek! Bunu düşünmek bile aptallık” dedi.

Amro, Esad’ın halkına karşı silah kullanmaya başladığı andan itibaren Türkiye’nin hep yanlarında olduğunu, dünyanın susmasına rağmen bu desteğini sürdürdüğünü söyledi.