29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

FETÖ'nün casusluk dinlemelerini ABD'den yaptığı ortaya çıktı

Meslekten atılan FETÖ üyesi bir hakime ilişkin iddianamede anlatılanlar, casusluğun boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi: “Başta MİT Müsteşarı olmak üzere üst düzey bürokratlar 3 yıl 7 ay boyunca dinlendi. Dinleme işlemi, biri ABD olmak üzere birçok farklı yerden gerçekleşti”

9 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'nün casusluk dinlemelerini ABD'den yaptığı ortaya çıktı

Erzurum’da, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen eski bir hakim hakkında açılan davanın iddianamesinde, örgütün soruşturma bahanesiyle siyasetçi, bürokrat, işadamı, akademisyen, dernek, vakıf, şirket gibi birçok kişi ve kuruluşu, yasa dışı şekilde ABD’nin de aralarında bulunduğu birçok yerden, 3 yıl 7 ay süreyle dinlediğine yer verildi.  Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, 15 Temmuz sonrası tutuklanan ByLock kullanıcısı eski Erzurum Vergi Mahkemesi Hakimi Mehmet Fatih Işık’a ilişkin hazırlanan 60 sayfalık iddianamede FETÖ üyelerinin, kumpas soruşturmaları kullanarak devletin en kritik makamlarını yıllarca dinleyip elde edilen bilgileri yurtdışına servis ettiği belirtildi.

İşte o iddianameden çarpıcı satırbaşları:

İÇLERİNDE KİMLER YOK Kİ!

“Örgüt mensuplarının, özellikle Başbakanlık, bakanlıklar ve MİT gibi kritik yerlerde görevli bürokratların hedef şahıs yapılmak suretiyle kendilerinin ve iletişim araçlarını kullanan başbakan, bakanlar, milletvekilleri ile MİT Müsteşarı gibi devletin en üst yetkililerinin dinlenip kayda alınmasına zemin hazırladıktan sonra kolluktan gelen talep yazılarında haklı ve ikna edici belgeler sunulamadığı halde soyut delillere dayandırılarak matbu gerekçelerle iletişiminin denetlenebilmesi teknik araçlarla izleme tedbirlerine hükmettikleri belirlendi.”

3 YIL 7 AY SÜREN KAYIT

“FETÖ mensupları bu şekilde 3 yıl 7 ay süren soruşturma kapsamında 239 kişiyi dinleyip kayda aldı. 78 kişinin teknik araçlarla izlenmesine karar verdi. Örgüt ayrıca 10 farklı dernek, vakıf ve adreslerle ilgili olarak ve kimin hakkında uygulanacağı belirtilmeksizin aynı tedbire başvurdu; iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınmasına ilişkin tedbire başvuran kişiler için 1348 kez, teknik araçlarla izlenme kararı verilen kişilerle çeşitli dernek, vakıf ve adresler bakımından da 950 kez uzatma kararı verildi. Örgüt, MİT Müsteşarı ile üst düzey bürokratların devlet güvenliği ve politikaları açısından gizli kalması gereken görüşmeleri tespit edip kayıt altına aldı. Ayrıca İHH gibi insani yardım kuruluşları ile tüzel kişileri İran yanlısı ya da El Kaide terör örgütüne yardım eden konumunda göstermeye çalıştı.”

AMAÇ SİYASİ CASUSLUK

“Mevzuat hükümleri göz önünde bulundurulduğunda, dinleme işlemlerinin Teknik Büro Amirliği dışında hiçbir yerde yapılmaması yönünde yasal zorunluluk bulunmasına rağmen biri ABD olmak üzere birçok farklı yerden dinleme işleminin gerçekleştirildiği tespit edildi. Sözkonusu tespit ile ilgililerin 3 yıl 7 ay süren soruşturma sırasında örgüt üyeliği bahanesiyle iletişimlerini dinledikleri devletin üst düzey görevlileri ile hükümet mensuplarının devlet güvenliği ve politikaları açısından gizli kalması gereken birtakım görüşmelerini, siyasi casusluk amacıyla kayıt altına alarak değişik IP numaralı bilgisayarlara aktardıkları görülmüştür.”