4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

FETÖ avı için özel kurul

Kamu kurumlarındaki FETÖ temizliği için özel kurul oluşturuldu. İlgili bakanla doğrudan çalışacak olan kurul, bakanlıklarda örgütlenmiş olan Pararel Yapı’ya mensup hainleri bir bir tespit edip yargıya teslim edecek.

21 Temmuz 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
FETÖ avı için özel kurul

Darbe girişiminde bulunan FETÖ yapılanması ile mücadele kapsamında Bakanlıklarda örgütle bağlantılı isimlerin tespiti için özel bir kurul oluşturuldu. Daire Başkanı başkanlığında oluşturulan Kurul ilgili Bakan ile direk olarak çalışıyor.  FETÖ’nün infaz listesinde de yer alan birçok siyasetçinin mal varlıklarının araştırıldığı ortaya çıktı. Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan operasyonda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde 50’ye yakın çalışan görevden uzaklaştırıldı. 17-25 Aralık darbe sürecinde İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın mal varlığının sistemden sorgulamasının yapıldığı ve bunun bir yerlere aktarıldığı tespit edildi.

KAMUDA TEMİZLİK...

Kamuda FETÖ temizliği dün de sürdü. Hain avı ilk kez Meclis’te de yapıldı. Dünkü bilanço şöyle: Meclis’te 8,  Milli Savunma Bakanlığı’da 262, Enerji Bakanlığı’nda 300, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda 245, Ankara Emniyeti’nde 900, İstanbul Emniyeti’nde 479, SPK’da 7 personel görevden uzaklaştırıldı.

1577 İSTİFA KABUL EDİLDİ

Bu arada istifası istenen 1577 dekanın, istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri, YÖK  tarafından kabul edildi. YÖK, yurt dışında akademik çalışma için yapılan görevlendirmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını ve zorunluluk görülmeyenlerin geri çağrılmasını istedi. YÖK, FETÖ’yle bağlantılı personel hakkında da işlem yapılmasını talep etti.

DARBECİ İKİ ASKER GATA’DAN KAÇTI

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören  Piyade Kurmay Yüzbaşı Sadık K. ve Jandarma Üsteğmen İsmail D. firar etti. Firari askerlerin yakalanması için operasyon başlatan polis, kaçanların fotoğrafını tüm ekiplere dağıttı.

YARGIDA ‘İSTİNAF’ DÖNEMİ BAŞLADI

Kamuoyunda istinaf olarak bilinen bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinin dün faaliyete geçmesiyle yargıda yeni bir dönem başladı. Yargıda iş yükünün azalması amacıyla faaliyete geçirilen istinaf  mahkemeleri, “ikinci derece mahkemeler” olarak görev yapacak ve ilk derece  mahkemelerinden verilen hükümlere karşı istinaf yoluna başvurulabilecek.  Bölge adliye mahkemeleri 7 ilde 94 ceza dairesi, 123 hukuk dairesi olarak çalışacak, bölge idare mahkemeleri de yine 7 ilde 88 daire halinde faaliyet yürütecek .   

BAŞKAN TOPBAŞ: HAİN MEZARLIĞI KURULSUN

İstanbul Taksim Meydanı’nda “Demokrasi Nöbeti” dün akşam da devam etti. Etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir konuşma yaptı. Topbaş şunları söyledi:  Şeytanın dahi aklına gelmeyecek kendi insanına silah doğrultacak bir terörist hareketi görmekteyiz. Bunların ölenlerine Ordu Belediye Başkanı yer vermedi. Başkanımızı kutluyorum. Bunları hiçbir mezarlığımız kabul etmez. Kimsesizler mezarlığında ağzı dualı insanlar var, orası da olmaz. Bir yer ayıracaksınız ve vatan hainleri mezarlığı diyeceksiniz, geçenler lanet okuyacak.

İstihbaratçı Binbaşı kıskıvrak yakalandı

Darbe girişimine katıldığı iddiasıyla aranan Adana Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir, Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, polisin nefes kesen operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinde TC Sağlık Bakanlığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi kokartı bulunan 06 NA 443 plakalı otomobilde bulunan 4 kişi, önce aracın kapılarını kilitleyerek inmek istemedi. Daha sonra araçtan indiler. Binbaşı gözaltına alındı, diğer 3 kişi ise serbest bırakıldı.