29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

FETÖ'den yargılanan eski hakim, iddianameyi beğenmedi

FETÖ'nün 'Selam Tevhid' soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili hakim ve savcıların yargılandığı davada savunma yapan sanık hakim Fatih Mehmet Uslu, hakkındaki iddianamenin hazırlanış şeklinin usul ve yasaya aykırı olduğununu öne sürdü. Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan Uslu, dinleme kararı verdiği kişiler arasında siyasi ya da kamuoyunca tanınmış kimse bulunmadığını söyledi.

AA21 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'den yargılanan eski hakim, iddianameyi beğenmedi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurmasıyla ilgili binlerce kişi hakkında usulsüz dinleme kararı vermekle suçlanan 54 eski hakim ve savcının yargılandığı davaya devam edildi. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 16. Ceza Dairesinde yapılan duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık yakınları ve avukatlar katıldı.

FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında aranan bazı zanlıların yurt dışına kaçacağı bilgisini alan güvenlik güçleri, Futbolda Şike davasına bakan eski hakim Bülent Kınay ile Ergenekon davasına bakan Fatih Mehmet Uslu'yu Edirne'de yakalamıştı.

YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANMIŞTI

Mahkeme heyetine Daire Üyesi Mehmet Öztunç'un başkanlık yaptığı duruşmada, "Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri arasında yer alan ve Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalanan sanık Fatih Mehmet Uslu, savunma yaptı.

Usulsüz şekilde 3 teknik takip ve dinleme kararı verdiği belirtilen Uslu, hakkındaki iddianamenin hazırlanış şeklinin usul ve yasaya aykırı olduğunu, iddianamede suçların kişiselleştirilmediğini, kimin hangi olayla nasıl suçlandığının anlaşılamadığını ileri sürdü.

Yargıtay'da 2011'de yapılan değişikliğin ardından tetkik hakimi olarak görev yaptığı daireden ayrılıp İzmir'e tayin istediğini anlatan Uslu, kıdem nedeniyle İzmir yerine İstanbul'a gönderildiğini savundu.