29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

FETÖ'nün haber sitesi görünümlü ByLock'u ortaya çıktı

17-25 Aralık darbe girişimlerinden sonra şifreli mesajlaşma ağı kuran ve ByLock isimli kriptolu uygulama üzerinden haberleşen FETÖ'nün başka iletişim ağları daha olduğu ortaya çıktı. İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik hazırlanan iddianamede, örgütün emniyet mensuplarının gizli bilgi ve belgeleri sahte isimlerle tanımlanmış bir haber sitesini kullandığı belirtildi. İddianameye göre devletin resmi makamlarında bulunan her türlü gizlilik içeren bilgi ve belge, FETÖ'nün bölge sorumlularına haber sitesi görünümlü panel üzerinden ulaştırıldı.

AA17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'nün haber sitesi görünümlü ByLock'u ortaya çıktı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik hazırladığı iddianamede, örgütün "haber sitesi" üzerinden gizli bilgi, belge ve dosyaları ele geçirmesine dair ayrıntılar yer aldı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkiyatı yaptıkları iddia edilen 3 tutuklu sanık hakkında hazırladığı ve İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, örgütün "istihbarat ağı ve illegal yapılanması"na yer verildi.

Belgeler haber sitesi üzerinden servis edildi

İddianamede, ayrıca FETÖ'nün Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının bilgi, belge ve dosyalarını "illegal" bir şekilde nasıl elde ettiğine dair ayrıntılara yer verildi.

Örgütün istihbarat ağı ve illegal yapılanması hakkındaki bilgilerin anlatıldığı iddianamede, örgütün etkin bir istihbarat ağına sahip olduğu, kamu kurumlarında çalışan FETÖ mensuplarının elde ettiği bilgi ve belgeleri örgüte aktardığı, bunları büyük bir havuzda topladığı, bu bilgi ve belgelerin amaca uygun hale getirilerek "hasım" cephedeki kişi ve kurumlar aleyhinde kullanıldığına vurgu yapılırken, özellikle emniyet teşkilatındaki istihbarat bilgilerinin yasa dışı yollarla ele geçirildiği anlatıldı.

Örgütün bu yöntemle, kendisinden olmayanların önünü kestiği veya kendisinden olmaya mecbur bıraktığı, bazı kurum ve kuruluşlarda üst düzey görevlere gelebilmek için FETÖ'ye aidiyetliğin şart koşulduğunun aktarıldığı iddianamede, terör örgütüne biat eden ve verilecek her türlü görevi yerine getirmeyi kabul eden şahısların üst görevlere yükseltildiği ifade edildi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ağustos'ta düzenlediği operasyonda Semih S, Ahmet İ. ve Furkan Ç'yi gözaltına almış, 3 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

Operasyonda aranan firari şüphelilerden Mehmet Eldem'e ait Eldem Kuyumculuk isimli iş yerinde de yüklü miktarda has altın ele geçirilmiş, tutuklanan 3 zanlının örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in bulunduğu Pensilvanya'ya parça parça has altın sevkiyatı yaptığı tespit edilmişti. Ekiplerin, 1,5 kilogram has altına sevkiyat sırasında, 30 kilogram has altına ise iş yeri aramasında el konulmuştu.

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 5 ila 10 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dava açmıştı.