8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Filistin'i savunanlara ''samimiyetsiz'' diyen Akşener'e sert tepki: Safını belli etti

İşgalci İsrail'in 19 günden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise dünyanın sessiz kaldığı soykırıma tepki gösterenlere 'samimiyetsiz' diyerek skandal ifadeler kullandı. Sosyal medyadan Akşener'e 'Safını belli etti' tepkisi geldi.

MERVE KANTARCI ÇULHA25 Ekim 2023 Çarşamba 15:38 - Güncelleme:
Filistin'i savunanlara ''samimiyetsiz'' diyen Akşener'e sert tepki: Safını belli etti

Tarih, 21. Yüzyıl'ın en büyük soykırımına tanıklık etti. İşgalci İsrail 7 Ekim'de Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nu bahane ederek Gazze'yi hedef seçti. Çocukları hatta kundakları bebekleri bile terörist ilan etti.

19 günden bu yana 12 bin tondan fazla patlayıcı kullandığı belirlendi. Bu rakam, bir atom bombası ile eş değerdi. Dünya, bu katliama tek laf edemedi. O isimlerden birisi de İYİ Parti lideri Meral Akşener'di.

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki göstermek yerine hedef saptırmayı tercih etti. Filistin'e destek verenleri 'Samimiyetsizlikle' suçlayan Meral Akşener, İsrail yanlısı ifadeler kullanarak Hamas'ın da çocukları öldürdüğünü söyledi.

Daha önce ABD basınının 'Hamas çocuklarının kafasını kesti' dediği ancak daha sonra yalan çıkan bu haberleri görmezden geldi. Sivil halka 12 bin ton bomba yağdıran İsrail yerine Hamas'ı hedef gösterdi. "Eğer gerçekten samimiyseniz Netanyahu'ya gösterdiğiniz tavrı kadın ve çocuk demeden acımasızca öldüren Hamas'a da gösterilmelidir" dedi.

TEPKİ YAĞDI

Meral Akşener'in İsrail'i destekleyen sözlerine sosyal medyadan tepki gecikmedi:

Bu ne saçmalıyor? Hamas sivillere zarar vermiyor rehinelere nasıl iyi davrandığı zaten ortada

Utangaç İsrail yanlısı böyle olunur.

Hamas'ın saldığı rehineler, giderken misafirperliklerinden dolayı teşekkür ettiler, Meral Hanım...

Her şey oluyorlar bir tek Müslümanlar'a yakınlık duyamıyorlar.

Meral Akşener safını belli etti!

Meral Akşener de maskesini düşürdü. Artık açıkça düşman safındadır!