30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Futbol yasta 77 ölü

Brezilya 1. Lig takımı Chapecoense oyuncularını Güney Amerika Kupası finali için Kolombiya’ya taşıyan uçak inişe kilometreler kala yere çakıldı. Uçaktaki 81 kişiden 77’si kazada can verirken 2’si futbolcu 4 kişi şans eseri kurtuldu.

30 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Futbol yasta 77 ölü

Brezilya Serie A Ligi takımlarından Chapecoense’yi Kolombiya’daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçak düştü. Chapecoense takımı bugün kupanın finalinde Atlatico Nacional ile karşılacaktı. Bolivya’dan havalanan uçak, Kolombiya’daki Medellin Havalimanı’na inmesine kilometreler kala çakıldı. Kazada, uçaktaki 81 kişiden 77’si öldü. 

‘BİR RÜYA’ KABUSLA BİTTİ

Yolcular arasında 30  kişilik Chapecoense kafilesi ve 21 gazetecinin de bulunduğu açıklandı. Takım oyuncusu Alan Ruschel, kaleci Jackson Follmann, bir gazeteci ile uçuş görevlisinin kurtulduğu açıklandı. Kazadan yaralı kurtulan kaleci Danilo, hasta yatağından eşiyle görüntülü görüşme yaptıktan birkaç saniye sonra öldüğü açıklandı. Kazadan Yaralı kurtulan 7 kişiden 5’i futbolcuydu. Hastaneye yaralı kaldırılan Alan Ruschel ve Jacson Follman’ın dışında diğer futbolculardan kötü haber geldi.  Gece 10.00’da meydana gelen kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarının aşırı yağmur nedeniyle zorlukla yapıldığı açıklandı. 1973’te kurulan Chapecoense takımı 2 yıl önce Brezilya  birinci ligine yükseldi. Güney Amerika’nın en önemli turnuvalarından Copa Sudamerica’da finale çıkması ise ‘bir rüya’ olarak değerlendiriliyordu. Takımın teknik direktörü Caio Junior maç öncesi “Bugün ölürsem, mutlu ölmüş olacağım” dediği öğrenildi. 

ARDA’DAN BAŞSAĞLIĞI 

Brezilya’da 3 günlük ulusal yas ilan edilirken Güney Amerika Futbol Konfederasyonu kıtadaki tüm resmi karşılaşmaları erteledi. Finalde karşılaşacağı Atlatico Nacional da konfederasyona, Chapecoense’ın şampiyon ilan edilmesini önerdi. Türkiye Futbol Federasyonu da, ‘hayatını kaybedenler için üzüntümüzü belirtiriz’ şeklinde bir mesaj yayınlarken, Arda Turan, Twitter’dan başsağlığı diledi. İspanyol Barcelona ve Real Madrid takımları da dünkü idmanlarında saygı duruşunda bulundu. Messi, Neymar gibi futbolun dev isimleri de sosyal medyada kaza ile üzüntülerini dile getiren mesaj yayınladı.  

Doğum günü ile ölüme çelme

Takımdaki 3 kaleciden biri olan Marcelo Boeck kaza sonrası yaptığı açıklamada, yoğun geçen sezon sırasında kutlayamadığı doğum günü için Chapecoense yöneticilerinden finallere katılmayıp ailesiyle eğlence düzenleyeceği için izin aldığını söyledi. Kazayı öğrendikten sonra stada gidip hayatta kalan diğer takım arkadaşlarıyla buluşan Boeck, uzun süre kendine gelemedi. 

Sezon başında Bursa ile görüştü

Chapecoense kafilesini taşıyan uçağın düşmesi sonucu ölenlerden biri de sezon başında Bursaspor’un transferi görüşmeleri yaptığı Jose Paiva Gil olduğu açıklandı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun transferini çok istediği Jose Paiva Gil için menajeri Bursa’ya kadar gelip transfer görüşmelerinde bulunmuştu ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamamıştı.