27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Genel af çıkacak mı

Başbakan Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Yıldırım, OHAL ile ilgili olarak, 'Yakın zamanda OHAL meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir' dedi. MHP lideri Bahçeli'nin af açıklamasıyla ilgili olarak da 'Gündemimizde bizim af yok' dedi.

13 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Genel af çıkacak mı

BİNALİ YILDIRIM’DAN AF AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Yıldırım, OHAL ile ilgili olarak, "Yakın zamanda OHAL meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir" dedi. MHP lideri Bahçeli'nin af açıklamasıyla ilgili olarak da "Gündemimizde bizim af yok" dedi.

Binali Yıldırım: Gündemimizde bizim af yok. Sayın Bahçeli bunu gündeme getirdi. Tabii onlar ayrı siyasi parti biz ayrıyız. Bizim gündemimizde yok. Seçimden sonra ne olur ne biter Meclis kompozisyonu belli olmadan, Cumhurbaşkanlığı seçimi belli olmadan bu konuda bir formül koymak bir fikir ortaya koymak sağlıklı olmaz. Ama bugünkü durum çok açık ve net bizim hele hele FETÖ ile mücadele devam ederken PKK bölücü örgütlerle DEAŞ ile mücadele devam ederken, milletin vicdanını sızlatacak kararlara biz olur dememiz mümkün değil. Sayın Bahçeli ile bu hususu ben görüştüm. Biraz sayın Bahçeli maalesef tabii Selahattin Demirtaş’ın dışarı çıkması lazım, diğer adayların gidip ziyaret etmeleri filan nasıl oluyorsa bölücüleri cesaretlendiren, isyana çağıran Kürt vatandaşlarımızı birisine bu kadar sahipleniliyor, dışarı çıkması isteniyor diye ondan rahatsız olduğunu anladım konuşmalarından. Madem öyle kader kurbanlarına da af olsun diye bir beyanatı oldu.