29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Gezi olayları bakın kime yaradı?

Kendisini savcı olarak tanıtan kişi, telefonla aradığı bir vatandaşa 'Gezi olaylarına katıldınız' diyerek 10 bin lira istedi. Dolandırıcıya parayı alırken suçüstü yapıldı. İstanbul'da da 3 kişi sahte polislere 102 bin lira kaptırdı.

AA29 Ağustos 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Gezi olayları bakın kime yaradı?
Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde I.A. adlı bir vatandaşı cep telefonuyla arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı olarak tanıtıp, 'Gezi olaylarına katıldınız, hakkınızda adli işlem başlatılacak ve 3-4 yıl hapis yatmanız gerecek. Eğer, soruşturmanın başlatılmamasını istiyorsanız vereceğimiz hesaba 10 bin TL para yatırmanız gerekiyor" diyerek vatandaşları dolandırmaya kalktı. İ.A, kendisini arayanların dolandırıcı olduğunu anlayarak, en yakın karakola gitti.

Parayı ağacın altına bıraktırdı

Olayı polise anlatan İ.A, emniyet güçlerinin direktifleri doğrultusunda, telefonda konuştuğu dolandırıcıya gereken parayı vereceğini söyledi. Dolandırıcı ise parayı bir parktaki ağacın altına bırakmasını istedi. Parayı alan dolandırıcı sivil polisler tarafından suçüstü yakalandı.
Basında çıkan telefon dolandırıcılarına yönelik kapsamlı haberlere rağmen son 2 gün içerisinde İstanbul'da 3 kişi telefonda dolandırıldıkları gerekçesiyle polise başvurdu. Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılara, Bahçelievler'de yaşayan bir kişi 21 bin lira, Ümraniye'de oturan bir vatandaş 50 bin lira ve Kağıthane'de oturan bir kişi de 31 bin lira kaptırdı.
Rize'nin Çayeli ilçesinde bir bankadan sahte kimlikle 50 bin lira kredi çektiği öne sürülen kişi ile arkadaşı, Giresun'un Tirebolu ilçesinde yakalandı.