5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Hadi İpucu 27 Eylül sorusu ve cevabı yayınlandı

İhtiyacı olmadığı halde çalma hastalığının adı nedir? Bu akşam başlayacak olan yarışmanın sorusunun ipucu Hadi sosyal medya hesabından yayınlandı.

27 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hadi İpucu 27 Eylül sorusu ve cevabı yayınlandı

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması her Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 12.30 ve 20.30'da diğer günler  ise sadece 20.30'da yayınlıyor. Yarışmalardan önce Hadi, yarışmacılara jest yapmak için bir sorunun ipucunu veriyor. Yarışmacılar da ipucunu merak ediyor.Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

İhtiyacı olmadığı halde çalma hastalığının adı nedir?  Bu akşam başlayacak olan yarışmanın sorusunun ipucu Hadi sosyal medya hesabından yayınlandı.

Kleptomani nedir?

Hırsızlık hastalığı olarak bilinen kleptomani, ihtiyaç olmayan eşyaları çalma dürtüsüdür. Bu rahatsızlığı bulunan kişilerin çaldıkları eşyalar genellikle değersizdir. Hırsızlık hastalığı ruh sağlığının bozulması ile birlikte paralelik gösterir. Sorunun temelinde kişinin cesaretini kanıtlamak istemesi yatmaktadır. Kleptomanlar çaldıkları nesneleri çoğunlukla birilerine hediye verir, saklar ya da gizlice yerine koyar. Hırsızlık yaparken yakalandığı taktirde üzüntü ve utanç duyarlar.

Kleptomani hastalığının görülme sıklığı nedir?

Kleptomani nadir görülen ruhsal bir bozukluktur. Hırsızlık hastalığının toplumdaki yaygınlığı %0,6 civarındadır. Öte yandan bu sorun erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülmektedir.

- Kadın: %77

- Erkek: %23

Kleptomani hangi yaşlarda görülür?

Kleptomani genellikle ergenlik döneminde başlamaktadır.

Kleptomani nasıl tedavi edilir?

Kleptomani tedavisi psikanaliz yolu ile yapılır. Hastanın geçmişte yapmış olduğu hırsızlıklar tespit edilerek kişiye bu alışkanlığını bırakması konusunda uyarılarda bulunulur. Öte yandan kleptomanlar hasta olduklarını kabul etmemektedir. Bu durumda aile önemli bir yere sahiptir. Hastanın güzel bir dille uyarılması ve gururu incilmeden uzman hekime götürülmesi gerekmektedir.

Kleotomaniye yol açan durumlar nelerdir?

- Epilepsi

- Beyin atrofisi

- Demans

- Bazı tümörler

- Bazı ilaçlar

Kleptomani hastalığının yol açtığı sorunlar nelerdir?

- Kaygı bozukluğu

- İntihar düşüncesi

- Depresyon

- Alkol ve madde bağımlılığı

- Yeme bozuklukları

- Soyal problemler