28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Halep de elendi!

Sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta sürprizler yaşanıyor...

AA30 Ağustos 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Halep de elendi!
Sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık'ın  üçüncü tur mücadelesinde Hırvat Mirjana Lucic-Baroni, tek kadınların 2 numaralı  seribaşı Rumen Simona Halep'i eleyerek günün sürprizine imza attı. 
 
ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar devam edecek  turnuvada 5. gün maçları tamamlandı. 
 
Tek kadınlarda 3. tur maçında, 2 numaralı seribaşı Rumen tenisçi  Simona Halep, Hırvat Mirjana Lucic-Baroni'ye 7-6 ve 6-2'lik setlerle yenilerek  turnuvaya veda etti. 
    
Günün bir diğer sürprizi, tek kadınların 6 numaralı seribaşı Alman  Angelique Kerber'in, İsviçreli Belinda Bencic'e 6-1 ve 7-5 sonuçlanan iki set  sonucunda mağlup olarak üçüncü turda elenmesi oldu. 17 yaşındaki Bencic, Kerber'i  eleyerek ilk kez bir "grand slam" turnuvasında üçüncü turu geçmeyi başardı. 
    
Kadınlarda turnuvanın 5 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova, 26  numaralı seribaşı Alman rakibi Sabine Lisicki'yi 6-2 ve 6-4'lük setlerle geçerek  dördüncü tura kaldı. 
    
Üçüncü tur mücadelesinde, Sırp 9 numaralı seribaşı Jelena Jankovic,  İsveçli Johanna Larsson'u 6-1 ve 6-0'lık setlerle zorlanmadan mağlup etti. Diğer  bir maçta, 13 numaralı seribaşı İtalyan Sara Errani, 19 numaralı seribaşı ABD'li  rakibi Venus Williams'ı 6-0, 0-6, 7-6'lık set sonuçlarıyla 2-1 yendi. 
    
Tek erkeklerde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer,  Avustralyalı Sam Groth karşısında 6-4'lük üç set sonucunda galip gelerek adını  üçüncü tura yazdırdı. 
    
Çek 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych, ikinci turda Slovak Martin  Klizan'ı 5 set sonunda elemeyi başardı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta 6-3,  4-6, 6-2, 3-6 ve 6-3'lük setlerle rakibini 3-2 yenen Berdych, yoluna devam etti. 
    
Turnuvaya 7 numaralı seribaşı olarak katılan Bulgar Grigor Dimitrov,  İsrailli Dudi Sela'yı 6-1, 6-2, 6-2'lik setlerle mağlup etti ve üçüncü tura  kaldı. Erkeklerde 4 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ise Avustralyalı  rakibi Bernard Tomic'in sakatlığı nedeniyle çekilmesiyle tur atladı. 
 
Altıncı günün programı 
    
ABD Açık'ın altıncı gününde, erkeklerde 1 numaralı seribaşı Sırp Novak  Djokovic, ABD'li Sam Querrey, 3 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka,  Sloven Blaz Kavcic ile karşılaşacak. 
    
Kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams ile vatandaşı  Varvara Lepchenko, 3 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ise Sırp Aleksandra  Krunic ile karşı karşıya gelecek.