29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İBB'nin tahsis ettiği salonda skandal terör propagandası! HDP'li vekil Öcalan'a özgürlük istedi

İBB, terör saldırılarında şehit olan 9 askerimizin son yolculuğuna uğurlandığı günde, terör savunucularına kapılarını açtı. İBB'ye ait Müze Gazhane'de düzenlenen etkinlikte konuşan HDP/DEM'li vekil Adalet Kaya, PKK terör örgütü ele başı Öcalan'a özgürlük istedi, etkisiz hale getirilen teröristler için 'üzgün' olduğunu ima etti.

Star15 Ocak 2024 Pazartesi 00:44 - Güncelleme:
İBB'nin tahsis ettiği salonda skandal terör propagandası! HDP'li vekil Öcalan'a özgürlük istedi

Türkiye'nin Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 Mehmetçiği şehit verdiği acılı günlerinde CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Müze Gazhane'de terörü destekleyici konuşmaların yapıldığı skandal bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan HDP/DEM'li vekil Adalet Kaya, terör örgütü elebaşı Öcalan'a özgürlük çağrısında bulundu.

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı resmi X hesabında şehitlerimiz dolayısıyla bütün etkinlikleri durdurduğunu duyursa da, İBB'ye ait Müze Gazhane'de terör propagandasının yapıldığı "Mor Dayanışma" adlı bir etkinlik düzenlendi.

Organizasyona katlan HDP/DEM'li vekil Adalet Kaya, yaptığı konuşmada PKK terör örgütü elebaşı bebek katili terörist Öcalan'a özgürlük çağrısında bulunarak, "Orta Doğu coğrafyasına barışı getirecek en önemli aktör Öcalan'dır." dedi. Kaya konuşmasında bebek katili Öcalan'ın hapiste tutulmasını "hukuksuzluk" olarak değerlendirdi ve TSK'nın etkisiz hale getirdiği teröristler için "üzgün" olduğunu ima etti.

  • öcalan
  • destek