5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Hukuk cinayetinde asli fail Gülen

Gülen Cemaati’nin hedeflerine ulaşmakta engel gördüğü TSK’ya kumpas kurduğunu anlatan Başbuğ, “komplonun planlayıcıları ve icracıları yargılanmadan bu süreç bitmez” dedi.

Star - Ankara8 Ekim 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Hukuk cinayetinde asli fail Gülen

Ergenekon davasının temyiz duruşmasında savunma yapan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, “Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir” dedi. Aralarında Başbuğ ile CHP’li milletvekilleri Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da yer aldığı Ergenekon davasının Yargıtay’daki temyiz duruşmasına dün devam edildi.  Başbuğ, “Gülen Cemaatinin hedeflerine ulaşması için en büyük engel TSK idi. O zaman TSK halkın gözünde itibarsızlaştırılmalı ve sesi kesilmeliydi, karşıt kadrolar tasfiye edilmeliydi. İşte yaşanılanda budur” dedi.

ABD KULLANIYOR

Savunmasında, “TSK’ne karşı oynanan oyunun arkasında kimler vardır?”  sorusunu soran Başbuğ, “George W. Bush yönetimi, TSK’ne karşı oynanan oyunu desteklemiştir. Cemaat işlenen hukuk cinayetlerinin asli failidir. Bu cinayeti yargı ve emniyet içine yerleştirdikleri kadroları vasıtasıyla işlemiştir. Üzülerek söylüyorum; bu iddianameleri hazırlayan savcılar, bir düşman ülkenin savcısı kadar bile adil olamadılar” dedi.  Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en tehlikeli sorunun cemaatin illegal yapılanması olduğunu söyleyen Başbuğ: ‘Fethullah Gülen’in ABD’nde kalmasına yardımcı olan isimlere bakılırsa, O; Neo-Conlar tarafından Ilımlı İslam konseptinin uygulanmasında kullanılabilecek bir kişi olarak değerlendirilmiş olabilir” dedi.

İADE-İ İTİBAR

Başbuğ, Yargıtay heyetine,“Her şey bütün çıplaklığı ile ortadadır.  Bu süreçte zarar görenlerin itibarları geri verilmeli. Bu komploları planlayan, icra eden ve açıkça destekleyenlerin yargı önüne çıkartılarak adil şekilde yargılanmadan bu dava bitmez” dedi.