26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'yla Türk Savunma Sanayii şahlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'İkinci 100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nı gerçekleştirdi. İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda Türk Savunma Sanayii'ne eşik atlatacak yeni proje ve teslimatlar bulunuyor. Bunlardan bazıları; 415 ilave SOM füesinin teslimatı, 40 bini aşkın ilave Milli Pyade tüfeği MPT-76, ATMACA füzesinin seri üretimne başlanması, Geliştirilmiş ATAK helikopteri için için sözleşmeler imzalanacak. Ayrıca, 5 Bayraktar TB2 SİHA, 2 ANKA-S SİHA, 2 ATAK Helikopteri, 60 Hassas Güdüm Kiti (HGK), 200 Mini Akıllı Mühimmat (MAM) füzesi, 125 tüfek tipi Drone/Mini İHA karıştırıcı, 18 bin Özgün Yerli Tabanca METE ve BORA füzesinin son kafilesi de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edileceklerden bazıları...

star.com.tr14 Aralık 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İkinci 100 Günlük Eylem Planı'yla Türk Savunma Sanayii şahlanıyor
Savunma Sanayi Başkanlığınca İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilecek projeler belirlendi.
 
Bu süre içinde Lazer Mükemmelliyet Merkezi idari yapısı kurulacak, Lazer Silah Sistemi geliştirilmesine yönelik program modeli belirlenecek.
 
Elektromanyetik Fırlatma Sistemi geliştirilmesine yönelik mevcut kabiliyetlerin tespiti ve yetkinlik analizi yapılacak, tespit edilen kabiliyetlere göre iş paylaşımı ve program modeli oluşturulacak.
 
 
Geliştirilmiş Atak Projesi sözleşmesine imzalar atılacak, Atak ve özgün helikopterleri için geliştirilen turboşaft motorun kompresör, yanma odası, gaz jeneratörü, güç türbini gibi alt sistem konfigürasyonları ve yüklenicileri tespit edilecek. Atak Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri Projesi kapsamında 2 helikopter teslimatı yapılacak.
 
F-16 Uçakları için Milli Aktif Elektronik Taramalı Faz Dizili Radar (AESA Burun Radarı) geliştirme çalışmalarına başlanacak.
 
Müşterek Taarruz Uçağı (F-35) Projesi 7. Ana Jet Üssü inşaat faaliyetleri tamamlanacak