29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İletişim Başkanı Altun: İsrail bir an önce saldırılarını durdurmalıdır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'İsrail bir an önce başta masum Filistin halkı olmak üzere gazeteciler, sağlık çalışanları ve yardım görevlilerine yönelik saldırılarını durdurmalıdır.' dedi.

SENA PARLAR26 Kasım 2023 Pazar 21:05 - Güncelleme:
İletişim Başkanı Altun: İsrail bir an önce saldırılarını durdurmalıdır

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İsrail'in gayrı meşru yöntemler kullanarak sivil, sağlık çalışanları ve gazetecilere saldırmasına tepki gösterdi.

"İSRAİL YÖNETİMİNİ KINIYORUZ"

İsrail'in Gazze'deki gelişmeleri dünyaya duyuran gazetecileri katlettiğine tepki gösteren İletişim Başkanı Altun, "Günlerdir uluslararası hukuku hiçe sayan, Gazze'deki gelişmeleri dünyaya duyuran gazetecileri katleden İsrail, gayrı meşru yöntemler kullanmaya devam ediyor. Son olarak rehine takasını haberleştiren gazetecileri hedef alan, üzerlerine plastik mermilerle ateş açan, gaz ve sis bombaları atan İsrail yönetimini kınıyoruz." dedi.

TÜRKİYE YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkiye olarak gazetecilerin durumlarını yakından takip ettiklerini söyleyen Altun, "İsrail bir an önce başta masum Filistin halkı olmak üzere, gazeteciler, sağlık çalışanları ve yardım görevlilerine yönelik saldırılarını durdurmalı ve uluslararası hukuka uymalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak saldırıya uğrayan gazetecilerin durumlarını yakından takip ediyoruz."