29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İletişim Başkanı Altun'dan İsrail'e tepki: Gazetecilerin ve diğer sivillerin katledilmesini kınıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'deki sivil halka ve gazetecilere yönelik yaptığı katliamları sosyal medya hesabından eleştirerek, 'Çatışma bölgesindeki diğer sivillerin yanı sıra gazetecilerin de hedef alınmasını ve ayrım gözetilmeksizin katledilmelerini kınıyoruz.' dedi

IŞIL SEREN ŞENER25 Ekim 2023 Çarşamba 01:25 - Güncelleme:
İletişim Başkanı Altun'dan İsrail'e tepki: Gazetecilerin ve diğer sivillerin katledilmesini kınıyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında gazetecileri ve sivil halkın ayrım gözetmeksizin katletmesini kınadığını ve basın mensuplarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Altun, X hesabından yaptığı açıklamada savaşan tüm tarafların sivilleri korumakla görevli olduğunu vurgulayarak şunları paylaştı:

"Sivillerin milletleri ve etnik kökenleri önemli olmamalıdır ve savaşan tüm tarafların onları koruma görevi vardır. Sahadan gerçeğin sadece bir versiyonunu duyurmak isteyenler muhabirlerin hayatını olabildiğince zorlaştırmaktadır. Herkese işlerini yapmaya çalıştıklarını ve bunun hayatlarına mal olmaması gerektiğini hatırlatmak isteriz."

Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Altun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek açıklamasını şöyle bitirdi:

"Bu korkunç çatışmada hayatını kaybeden haber çalışanlarının ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum. Barışı ancak gerçekleri ortaya koyarak ve sahadaki gerçekleri kabul ederek sağlayabiliriz."