2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

İletişim Başkanlığı'ndan 'konut' iddialarına yalanlama: Gerçek dışıdır

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan 'Depremden sonra TOKİ'nin Adıyaman'da yapacağı konutlar, tarım arazilerine inşa ediliyor.' iddiasının gerçek dışı olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, 'TOKİ'nin Adıyaman'da inşa edeceği konutların arazisinin birinci derece tarım alanı vasfı yoktur ve zemin etüt çalışmaları yapılmıştır' ifadelerine yer verildi.

12 Mart 2023 Pazar 00:22 - Güncelleme:
İletişim Başkanlığı'ndan 'konut' iddialarına yalanlama: Gerçek dışıdır
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada yer alan yanlış haberlerle mücadelesini sürdürüyor. Son olarak bazı yayın kuruluşlarında yer alan "Depremden sonra TOKİ'nin Adıyaman'da yapacağı konutlar, tarım arazilerine inşa ediliyor." iddiası da yalanlandı.

Yapılan açıklamada, "TOKİ'nin Adıyaman'da inşa edeceği konutların arazisinin birinci derece tarım alanı vasfı yoktur. Deprem bölgesinde belirlenen 3 aşamalı şehirleşme modeli kapsamında zemin etütleri yapılmış, güvenli ve sağlam alanlarda çalışmalar başlamıştır. Zemin etüt çalışmalarında 20 metre derine inen iş makinalarının kestiği numuneler, çıkarıldıkları metre ve türüne göre ayrılarak incelenmeleri için laboratuvarlara gönderilmektedir. Zemin etüt çalışmaları tamamlanmayan alanlarda projelendirme yapılmamaktadır. "Depremden sonra TOKİ'nin Adıyaman'da yapacağı konutlar, tarım arazilerine inşa ediliyor." iddiası gerçek dışıdır. " ifadeleri kullanıldı.