30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

''İlk bakışta güzellik ‘doğal ve simetrik burun’ ile tanımlanıyor!''

Burun, lokasyonu sebebiyle yüzün en önemli parçasıdır.

22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''İlk bakışta güzellik ‘doğal ve simetrik burun’ ile tanımlanıyor!''

Anatomisi sebebi ile kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bu nedenle; burun estetiği ile ilgili en büyük kaygı, geçirilen bir operasyon sonucunda doğallığını kaybeden burun yapısı ile memnun olunmayan bir fiziksel görünüme sahip olmaktır. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. C. Özerk Demiralp konu ile ilgili bilgiler vererek, doğal görünüme sahip bir buruna sahip olmanın yeni nesil yöntemleri hakkında bilgi verdi.

NEFES TEDAVİSİ

“Rinoplasti” dediğimiz estetik burun ameliyatı ile burun şekli düzeltilmekte, gerekirse eş zamanlı nefes problemleri de onarılmaktadır. Burun estetiği, cerrah açısından üç boyutlu olarak değerlendirilmesi gereken sanatsal bir ameliyat olması nedeniyle diğer ameliyatlardan ayrılabilir. ‘Rinoplasti’ operasyonunun hastanın hayatını değil, burun görünümünü değiştireceği konusunda hasta ile doktor uyum içerisinde olmalıdır. Burun estetiğinde hasta beklentilerinin doktor tarafından bilinmesi, bu beklentilerin değerlendirilip ne kadarının karşılanacağının kişiye anlatılması gerekmektedir. Estetik operasyon planlanırken hastanın şikâyetleri göz önünde bulundurulmalı, nefes alma problemi mevcutsa bunun nedeni araştırılarak ameliyat sırasında çözümlenmelidir. Burun ameliyatı öncesi ameliyatın titizlikle planlanması, burun ameliyatı sonrası işlemlerin dikkatli bir şekilde kaydedilmesi ve hasta takip ve kontrollerinin titiz bir şekilde yapılması başarılı sonuç alınmasında en önemli faktörlerdir.

İDEAL BURNUN FORMÜLÜ

Başarılı bir burun estetiğinden sonra alabileceğiniz en güzel sonuç; ameliyatın başkaları tarafından anlaşılmayan, şekil bozukluğu ve asimetrisi olmayan, burundan nefes alma problemi giderilmiş, yüz ile orantılı, uyumlu ve doğal burunlardır. Estetik müdahalelerden sonra amaç; hastaların özgüveni artırmak, kişinin kendini daha mutlu ve güzel hissetmesini sağlamaktır.