28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

IŞİD'in yeni hedefi neresi! Yeni kuşatma başladı!

IŞİD taktik değiştirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz ayların başında stratejik bir yer olan Kobani'ye yönelen IŞİD oradaki zorluklarla karşılaşınca hedef değiştirdi.

21 Kasım 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
IŞİD'in yeni hedefi neresi! Yeni kuşatma başladı!
IŞİD yeni hedefi olan Ramadi'yi kuşattı. Enbar bölgesine bağlı olan Ramadi'de saldırılarına devam ediyor. Enbar’ın birçok ilçesinde yeni bölgeler ele ele geçirdiği ve Enbar’ın elinde olduğunu belirten IŞİD açıkladı. 
 
Böylelikle IŞİD bögenin yüzde 80’ini kontrolü altına aldı. Bu bölgelerde ise durum Kritik olduğu belirtildi. Açıklama ise Irak Enbar ili Meclis Başkanından geldi. Yetkililer ise Enbar eyaletinin düşmesi halinde, IŞİD’in oradan Bağdat’a saldırı başlatabileceğinden endişeleniliyor. 
 
IŞİD kentin güney, kuzey ve batı kesimlerine yerleşmiş durumda. Sık sık Irak ordusu ile IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor.
 
Irak'ın Enbar İli Meclis Başkanı Sabah Kerhut, merkez ilçe Ramadi'nin terör örgütü IŞİD tarafından kuşatıldığını belirterek, "Bunun üzerine Başbakan Haydar el-İbadi ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones'tan acil destek talebinde bulundum" dedi.
 
Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının bugün akşama doğru Ramadi'yi kuşattığını ve ilçenin çevresinde güvenlik güçleriyle militanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını ifade ederek, "Alınan istihbari bilgilere göre, IŞİD güçleri gece saatlerinde kente dört yandan saldırıya geçecek. Durumun tehlikesi ve ciddiyeti konusunda hem Başbakan İbadi'yi hem de ABD Büyükelçisi Jones'u bilgilendirdim, acilen kara ve hava desteği sağlanması talebinde bulundum" diye konuştu.
 
Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.
 
Son günlerde özellikle Sünni nüfusun yoğunluk gösterdiği Enbar vilayetine bağlı Felluce, Ramadi ve Hadise ve El-Kerme kentlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. AA