29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

İşte Facebook ve Twitter'daki yavaşlamanın sebebi

Facebook ile Twitter'da meydana gelen yavaşlamanın Ayyıldız Tim tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucu meydana geldiği iddia edildi.

1 Haziran 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İşte Facebook ve Twitter'daki yavaşlamanın sebebi
Taksim’de meydana gelen olaylar sonrasında Facebook ve Twitter’da karşılaşılan yavaşlama sorununun arkasında Ayyıldız Tim ekibinin olduğu iddia edildi. Ayyıldız Tim ekibinin gösterilerin arkasında yabancı istihbaratların olduğu gerekçesiyle Facebook ve Twitter’ın DNS’lerine saldırarak tepki gösterdiği ifade edildi.

BTK'DAN AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, AA muhabirinin Twitter ve Facebook'a erişimin engellendiği yönündeki iddialara yönelik sorusunu yanıtlayan Acarer, BTK'nın ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının Twitter veya Facebook'a yönelik herhangi bir müdahalesinin bulunmadığını söyledi.

Acarer, bu sitelere erişim sırasında meydana geldiği iddia edilen yavaşlama ve bağlantı zorluklarının, yoğunluktan veya fazla yer tutan video gönderimlerinin çokluğundan kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

TTNET'ten de açıklama geldi

TTNET, sosyal medya sitelerine erişiminin TTNET tarafından engellendiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

TTNET açıklamasında, "TTNET tarafından sosyal medya sitelerine erişiminin engellendiğine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.