7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

İstiklal Caddesi son dakika: İstiklal Caddesinde patlama son dakika: Taksim'deki patlamada ölü ve yaralı sayısı belli oldu!

Taksim İstiklal caddesinde son dakika bir patlama meydana geldi. Yaşanan patlamanın ardından olay yerine polis ve itfaiye sevk edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada ölen ve yaralanan vatandaş sayısını açıkladı. İşte İstiklal Caddesi'ndeki patlama ile ilgili son dakika gelişmeleri...

13 Kasım 2022 Pazar 16:43 - Güncelleme:
İstiklal Caddesi son dakika: İstiklal Caddesinde patlama son dakika: Taksim'deki patlamada ölü ve yaralı sayısı belli oldu!

Son dakika: İstiklal Caddesi'nde ne oldu? sorusu, Taksim ve civarında bulunan kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. 13 Kasım Pazar günü saat 16 sularında İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerinde bulunan vatandaşlar patlamanın etkisiyle korku ve paniğe kapıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada ölü ve yaralılarla ilgili açıklama yaptı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları

Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama yaşandı.

Saat 16.20 sıralarında meydana gelen patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlama nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. İstiklal Caddesinde patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İSTANBUL VALİSİ ÖLÜ VE YARALI SAYISINI AÇIKLADI!

Son dakika: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamada can kaybı ve yaralıların olduğunu söyledi.

Vali Yerlikaya, patlamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 38 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Edinilen son bilgiye göre patlama nedeniyle 4 kişi olay yerinde 2 kişi de hastanede olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirdi.

Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Bugün saat 16:20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

PATLAMAYLA İLGİLİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldıganın 1999 doğumlu Suriye uyruklu Ahlam Albashır olduğu bildirildi. Yine kadın teröristin PKK/PYD tarafından örgütün özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği de belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı basın açıklamasında Taksim'deki bombalı terör saldırısına ilişkin tüm detaylar paylaşıldı.

Emniyet'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

İstiklal Caddesi'ne bomba bırakarak kaçan terörist kadının yakalanması için olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelendi. Kadının taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler'e gittiği tespit edildi.

Yapılan operasyonda 46 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgulamalarında bombayı koyan kadının Küçükçekmece'de bir adrese gittiği tespit edildi.

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Belirlenen adrese saat 02.50'de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashır adlı kadın yakalandı.

PKK/PYD/YPG termr mrgütünün Suriye Kobani'deki merkezinden İstanbul'da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir.

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Diriliş Ertuğrul oyuncusunun kızı ve eşi de Taksim patlamasında hayatını kaybetti! Nurettin Uçar kimdir?