10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

İstiklal Marşı büyüklüğün gerçekliğidir

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 98. yılında rahmetle yâd edildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “İstiklal Marşı aynasından kendimize şekil verdikçe büyük Türk milleti, devletiyle ilelebet payidar kalmaya devam edecektir” dedi. 

13 Mart 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İstiklal Marşı büyüklüğün gerçekliğidir

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921’de kabul edilen milli marş dolayısıyla yurdun çeşitli noktalarında ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ etkinlikleri düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, Türkiye Yazarlar Birliğince Taceddin Dergahı’nda düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na katıldı. Mehter takımının İstiklal Marşı’nı seslendirmesi ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bakan Selçuk, “ İstiklal Marşı hem ilham verenin azizliğinin hem de ilham alıp yazan asil bir vatan evladının büyüklüğünün gerçekliğidir. İstiklal Marşı aynasından kendimize şekil verdikçe büyük Türk milleti, devletiyle ilelebet payidar kalmaya devam edecektir. Bizler geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Unutmayınız ki hepimizin omuzlarında çocuklarımızın şahsında geleceğin sorumluluğu var. Bu sorumluluğu taşımak çalışmak, fedakarlık ister” dedi. 

ALLAH YAZDIRMASIN

Ersoy’un torunu Selma Argon da “Dedemiz ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ derken bir daha o günleri yaşamak istemeyen insanın Allah’a duası, feryadıdır o söz. Evet, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdıracak günler göstermesin” diye konuştu. Öte yandan TRT İstanbul Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Valiliği bahçesinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Başkentteki Taceddin Dergahı’ndaki anma törenine Bakan Ziya Selçuk ve Ersoy’un torunu Selma Argon katıldı. 

Milli şair kabri başında anıldı 

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’inci yıl dönümünde kabri başında anıldı. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kuran-ı Kerim okunarak başlayan anma töreni dualarla devam etti. Tören sonunda ise protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un kabrine karanfil bırakıldı.