27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İzmir Adliyesi'nde gaz kaçağı meydana geldi

Gaz kaçağı nedeniyle tahliye edilen İzmir Adliyesinde mesai yeniden başladı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Budak, 'Acil servisimize gazdan etkilenen 22 kişi getirildi' dedi.

Muammer Başkan / TürkMedya Ege Temsilcisi11 Ekim 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İzmir Adliyesi'nde gaz kaçağı meydana geldi

Adliye binasının alt katında gaz sızıntısı olduğu bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye aracı, ambulans ve AFAD ekibi gönderildi.

Bina tedbir amaçlı boşaltıldı, duruşmalar yarıda bırakıldı.

Gazdan etkilenen 5 kişi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Üç polise ise adliye önündeki ambulansta oksijen verildi.

Adliyeye, gazın tahliyesi için büyük fanlar gönderildi.

İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, 7 ambulansın bölgeye gönderildiğini, olası bir duruma karşı hastanelerde hazırlık yaptıklarını belirtti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlattı.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konuyu yakından takip ettiklerini, gaz sızıntısının söz konusu olduğunu, herhangi bir sabotaj ihtimali bulunmadığını belirtti.

- "Gaz kaçağı meydana geldi"

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, yaptığı yazılı açıklamada, adliyede yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit kaçağı meydana geldiğini bildirdi.

Aydıner, "Adliyemizde yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gaz kaçağı meydana gelmiş, önlemler alınmış ve tüm müdahaleler yapılmıştır." ifadesini kullandı.

BOŞALTILAN BİNA HİZMETE AÇILDI

Alınan bilgiye göre, yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gaz kaçağının meydana gelmesiyle boşaltılan bina, yapılan çalışmalar sonrasında değerlerin normale dönmesiyle birlikte yeniden hizmete açıldı.

Adliye personeli saat 13.30 itibarıyla mesaiye başlarken, davalar da görülmeye devam etti.

AFAD ve itfaiye ekiplerinin mesai bitimine kadar tedbir amaçlı adliye önünde bekleyeceği öğrenildi.

- 29 kişi etkilendi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastanenin acil servisine getirilenleri ziyaret etti ve doktorlardan bilgi aldı.

Budak, burada yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez hastane olarak gelebilecek yaralılara ilişkin hazırlık yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Acil servisimize gazdan etkilenen 22 kişi getirildi. Bu kişilerden 5’i polis, 2’si ise 112'ye bağlı sağlık çalışanı. Şu anda bir vatandaşımızın durumu ağır onun dışında genel durumları iyi. Üniversitemiz yönetimi, dekanımız başhekimimiz ve personelimiz seferber olmuş durumda. Biz de ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine de gazdan etkilenen 7 kişinin başvurduğu öğrenildi.