27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İzmir'de yakalanan terörist boğazını keserek intihara kalkıştı

İzmir'in Buca ilçesinde terör saldırısı hazırlığındaki bir PKK'lı terörist operasyonla yakalandı. Teröristin operasyon esnasında, boğazını keserek intihara kalkıştığı öğrenildi.

star.com.tr / Muammer Başkan12 Aralık 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:

Terör saldırısı hazırlığında olan PKK'lı bir terörist İzmir'in Buca ilçesinde yakalandı. Örgüt üyesinin  operasyon esnasında boğazını keserek intihara kalkıştığı bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın eş zamanlı terör saldırısı düzenlemek amacıyla büyük illere teröristlerin gönderileceği bilgisini alan İzmir polisi, yaptığı çalışmalar sonucunda kente gönderilen bir teröristin kimliğini belirledi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri, örgüt üyesinin Buca ilçesinde bir kadın ile görüştüğü, evinde bir süre barındığı, daha sonra örgüte müzahir  başka şahısların evinde kalarak izini kaybettirmeye çalıştığını belirleyerek takibe aldı.

Kent genelinde terör saldırısı düzenlenecek yerlerde keşif yaptıklarını belirleyen güvenlik güçleri, Buca ilçesinde saklandığı eve özel harekat polislerinin desteği ile operasyon düzenledi. Operasyonda, terör örgütü PKK üyesi Sinan D. ile yardım ve yataklık yapan 6 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Örgüt üyesi Sinan D. operasyon esnasında bıçakla  boğazını keserek intihar girişiminde bulundu.
Örgüt üyesi tedavisi yaptırıldıktan sonra sorgulanmak üzere İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Yapılan sorgulamanın ardından örgüt üyesini terör saldırısı düzenlemesi için Diyarbakır'dan İzmir'e gönderen diğer şüphelinin de Diyarbakır'da yakalanması sağlandı.

Teröriste yardım ve yataklık yapan şüphelilerin ikisinin Tapu Müdürlüğünde çalıştığı, birinin ise üniversite öğrencisi olduğu tespit edildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulamaları tamamlanan  örgüt üyesi Sinan D. ile 6 kişi geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan 6 kişi tutuklanmaları talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, örgüt üyesi Sinan D. ile 3 kişinin tutuklanmasına, diğer iki şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.