26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İzmir'de FETÖ operasyonunda 55 adreste yapılan aramada 42 şüpheli gözaltına alındı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonunda, silahlı terör örgütü FETÖ'nün hücre evlerine yapılan dev operasyonda, aralarında üst düzey örgüt mensupları ve mahrem abilerinin bulunduğu 42 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin kaçmaya çalışırken 3. kattan atladığı, delilleri yok etmeye çalıştığı öğrenilirken örgüt mensuplarına verilmek üzere zarflar ayrılmış yüklü miktarda para ve örgütsel dökümanların ele geçirildiği belirtildi.

Muammer Başkan / TürkMedya Ege Temsilcisi12 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
İzmir'de FETÖ operasyonunda 55 adreste yapılan aramada 42 şüpheli gözaltına alındı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ terör örgütüne yönelik olarak, Türkiye’nin degisik bölgelerinde firari olan ve İzmir' e gelerek illegal hücre yapılanması içerisinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik teknik çalışmada, aralarında üst düzey örgüt mensupları ve mahrem abilerinin bulunduğu şüphelilerin saklanmış oldukları evleri tespit etti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından alınan yakalama ve arama kararına istinaden 42 şüpheliye ait 55 adrese., sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon yapılarak şüpheliler yakalandı. İkametlerde yapılan aramalarda; saklanmış oldugu yerlerden örgütün gizli haberleşmesinde kullanılan kripto telefon (seyyar wifi cihazi ve hat takilmayan sadece wifiye baglanarak kullanilan demo telefonlar) ve bilgisayar, örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere zarfların içine konulmus toplamda 92 bin lira  , 19 bin dolar, 4 bin 300 euro, çok sayıda şifreli döküman ve dijital metaryeller ele geçirildi. Firari durumda olup örgüt icerisinde halen aktif olarak faaliyet gösteren kurulmak istenilen İzmir yeni il yapılanmasına ağır darbe vurulduğu belirtilen operasyonla ilgili soruşturmanın devam ettiği gözaltına alınan şüphelilerin Terörle mücadelede Şube Müdürlüğüne getirildiği öğrenildi. 

ŞÜPHELİLER KAÇMAYA, DELİLLERİ YOK ETMEYE ÇALIŞMIŞ 
 
Öte yandan, şüphelilerden bazıları kaçma amaçlı apartmanın 3. katından aşağı atladığı, sonrasında yakalanıp hastaneye sevk edildiği, sağlık durumları iyi olduğu bildirildi. Bazı şüpheliler delilleri yok etmek için kullanmış oldukları telefonları formatlamaya çalıştığı, polis ekiplerinin yaptığj müdahale ile etkisiz hale getirildiği belirtildi. . Yine bazi supheliler kullanmis olduklari cep telefonu ve bilgisayarları balkondan yan bahçe ve çatıya attıkları öğrenildi.