17 Mayıs 2024 Cuma / 10 Zilkade 1445

Nurten Sancak: Kadın geleneksel rollere sığmıyor

‘Benim bir fikrim var’ diyerek yola çıkan kadın girişimcileri yalnız bırakmayan Uzman Psikolog Nurten Sancak “Kadın geleneksel rollere sığmıyor. Dünyanın merkezinde olmalı” dedi.

Gülden Kılıç24 Aralık 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Nurten Sancak: Kadın geleneksel rollere sığmıyor

Girişimci kadınlar,  Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve TÜBİTAK Marmara Teknokent’in düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Hedefe Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Kurucusu Uzman Psikolog Nurten Sancak, 360 TV Genel Müdürü İlkin Kavukçu ile birlikte KADEM ve TÜBİTAK yöneticileri de katıldı. Kadın Girişimcilik Kampı’na katılan 400 proje arasından seçilen 5 projenin de tanıtıldığı toplantıda KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, bu projeleri BM’ye taşımak istediklerini söyledi.

TEŞVİK EDİLMELİ

Uzman Psikolog Sancak, kadının geleneksel rollere sığmadığını belirterek “Toplumda kadın halen evin merkezinde. Bu algı değişmeli. Kadın artık hayatın, dünyanın merkezinde olmalı. Vizyonu çok geniş bir kadın potansiyelimiz var. Bütün kurum ve kuruluşların destek olup kadın girişimciliğini teşvik etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Özde üreten mutlu insan

Uzman psikolog Nurten Sancak, kadının hem aile ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine katkı sunmasının toplumun gelişmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Özde üreten insan mutlu insandır. Dolayısıyla mutlu insan da evini, çocuğunu ve toplumu mutlu eder. Bu yüzden girişimciliği destekliyoruz.”

Kar tanesinde mucize keşif

Bilimsel projelerde ilk 5’e giren Doktor Meltem Yılmazer, ‘kar tanelerinde mikropları öldüren molekülü’ keşfederek özellikle hastane ortamındaki enfeksiyonların önlenmesi için proje geliştirdi. Hastane kaynaklı enfeksiyonlar nedeniyle ölümlerin yüzde 15 oranında olduğunu söyleyen Yılmazer, “Bu çalışmayla mikropları öldürmek için yeni bir metod geliştirdik” dedi.